Politiet: Skofterud krasjet rundt midnatt

Video: Tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud ble funnet omkommet søndag.

Etterforskningsleder i Arendal-politiet, Torbjørn Trommestad, bekrefter nå tidspunktet for ulykken hvor Vibeke Skofterud mistet livet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Politiet nærmer seg nå slutten på etterforskningen. Det har ikke vært noen stor og tung etterforskning, men det er etterforskningskritt som skal gjøres i en forferdelig, tragisk ulykke. Det viktigste har vært å ivareta og informere de pårørende, sier Trommestad til ABC Nyheter.

Den tidligere skiløperen (38) ble meldt savnet av sin kjæreste klokka 01 natt til søndag, og ble funnet død rundt klokka 12.30 søndag.

Søndag kveld avhørte politiet venner, nære, bekjente og vinter for å snevre inn tidsrammen. En av politiets utfordringer har vært å finne ut når Skofterud krasjet.

Johaug: – Jeg har mistet en av mine beste venninner

Krasjet rundt midnatt

– Ut i fra etterforskningen har vi dannet et bra bilde av det som skjedde. Skofterud har vært alene på vannscooteren og traff land rundt midnatt, sier etterforskningslederen i Agder politidistrikt til ABC Nyheter mandag.

Politiet har en helt sikker observasjon av Skofterud rundt midnatt.

Ifølge ABC Nyheter sine opplysninger er det kort avstand fra stedet Skofterud ble observert til ulykkestedet.

Vannscooteren ble liggende i en liten bukt mellom to holmer på øya St. Helena utenfor Arendal etter ulykken. Skofterud ble funnet på land, og politiet tror at hun kjørte inn i bergkanten langs vannet før ulykken.

– Nå avventer vi noen noen kriminaltekniske rapporter og en foreløpig obduksjonsrapport, sier Trommestad.

Lørdag kveld var Skofterud på konsert i Arendal. På sin Instagram-konto la hun like før klokken 20 ut en «story» hvor hun og kjæresten kjørte vannscooter på vei til Pollen i Arendal sentrum.

Kjæresten: – Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg

Øya St. Helena utenfor Arendal og Tromøy der tidligere skiløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscootererulykke søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Øya St. Helena utenfor Arendal og Tromøy der tidligere skiløper Vibeke Skofterud omkom i en vannscootererulykke søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Var på sommerferie

Aktuelt: Bjørgen i sjokk etter Skofteruds bortgang

Skofterud ble meldt savnet av kjæresten Marit Stenshorne da hun ikke kom tilbake til hytta på Tromøy. Tidligere på kvelden hadde de vært på konsert sammen i Arendal. Familiens talsperson Pål Tømmerhoel, forteller til NRK at paret hadde vært på sommerferie på hytta siden fredag.

Vibeke Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011).

I 2012 gikk Vibeke Skofterud til topps i langløpet Vasaloppet som første norske kvinne. Hun tok også et individuelt NM-gull i sprint i 2002 og hadde 15 pallplasser individuelt i verdenscupen.

Aktuelt: Kalla hyller Skofterud: – Et forbilde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært