Idrettsprofiler sørger etter Skofteruds død: – Hva blir skisporet uten deg?

Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke.
Tidligere langrennsløper og OL-gullvinner Vibeke Skofterud ble søndag funnet død etter en vannscooterulykke. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Idretts-Norge er i sorg etter at tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud (38) omkom i en vannscooterulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble søndag ettermiddag kjent det var at Skofterud som mistet livet i vannscooterulykken i Arendal. Hun ble 38 år gammel.

Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom Idretts-Norge. En rekke profiler har uttrykt sine kondolanser etter Skofteruds bortgang.

– Ufattelig trist å høre at Vibeke Skofterud er borte. Vi hadde mange morsomme år sammen på landslaget. En skikkelig fargeklatt og ikke noen A4-person. Mine tanker går til hennes nærmeste. Hvil i fred, Vibeke, skriver langrennsprofilen Petter Northug på Facebook.

Bjørgen i sjokk

Marit Bjørgen er i sjokk over beskjeden om Skofteruds bortgang.

– Jeg skjelver, er i sjokk og er fullstendig lamslått over den forferdelige nyheten jeg fikk i dag. Kjære Vibeke, dette var altfor tidlig. Jeg er ufattelig glad for alle fine stunder vi hadde sammen. Tøff konkurrent i løypa, men aller viktigst den varmeste, snilleste, tøffeste og morsomste dama i verden, skriver Bjørgen i en melding via Norges Skiforbund.

Bakgrunn: Vibeke Skofterud omkom i vannscooterulykke

Bjørgen og Skofterud var lagvenninner i en årrekke. Bjørgen la opp etter forrige sesong.

– Det var aldri kjedelig rundt Vibeke, og tomrommet etter henne blir stort og umulig å fylle. Vi har opplevd så mye sammen, fra OL-gull i stafett til plattfest hjemme i Trøndelag, og minnene kommer jeg til å leve på lenge. Mine tanker går i dag til familien og hennes nærmeste. Glad i deg Vibeke. Hvil i fred, avslutter Bjørgen.

Skofteruds kjæreste: – Det kommer til å bli så trist og vanskelig uten deg

Saken fortsetter under bildet...

Her, på øya St. Helena ved Tromøya utenfor Arendal, ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix
Her, på øya St. Helena ved Tromøya utenfor Arendal, ble Vibeke Skofterud funnet død etter en vannscooterulykke. Foto: Elisabeth Grosvold / NTB scanpix

– Verdens varmeste jente

– Hva blir skisporet uten deg? Ditt vesen, ditt smil, ditt glimt og den snille jenta du alltid var. Du vil bli dypt savnet. Tusen takk for alt du rakk. Takk for alle du engasjerte og gledet på din vei. Takk for at jeg ble kjent med deg, skriver roeren Olaf Tufte på Instagram og legger til et bilde av de to, samt emneknaggene «forbilde» og «gladjente».

– Min gode venn Vibeke Skofterud, verdens herligste jente, verdens tøffeste jente, verdens varmeste jente, har forlatt oss. En jente som aldri vil bli glemt. Og som vil bli dypt savnet. Hvil i fred, skriver fotballprofilen Jan Åge Fjørtoft på Twitter.

– Dette er så trist! Tanker går til familie og venner! Hvil i fred, Vibeke, skriver NHL-stjernen og legger ved et bilde av Skofterud i en ishockeydrakt på toppen av Preikestolen.

Langrennsekspert Fredrik Aukland i NRK skriver at Skofterud vil bli savnet.

– Langrennsmiljøet har mistet et fantastisk menneske med mye kunnskap, glede og en unik formidlingsevne. Vibeke Skofterud vil bli dypt savnet.

Reaksjon: Kalla hyller Skofterud: – Et forbilde

Kjempet i verdenstoppen

Etter karrieren jobbet Skofterud som langrennsekspert i Discovery, og hun var med å dekke vinter-OL i Pyeongchang. Tidligere snowboardkjører og kollega Helene Olafsen uttrykker sine kondolanser på Twitter.

– Uendelig trist og meningsløst. Tankene går til de som sto henne nærest.

Skofterud var i mange år i verdenseliten i langrenn. Hun la opp i 2015. Hennes største meritter som idrettsutøver var OL-gull i stafett fra 2010 og to VM-gull i stafett (2005 og 2011). Hun vant også Vasaloppet som første norske kvinne i 2012.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært