Shaqiri imponerte i debuten da Liverpool ydmyket United

Liverpools manager Jürgen Klopp på trening før kampen mot Manchester United lørdag. Han har grunn til å være fornøyd med nysigneringen fra Sveits hittil, etter at Xherdan Shaqiri scoret i første kamp. Foto: Carlos Osorio / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nyinnkjøpte Xherdan Shaqiri forseglet Liverpools 4-1-seier mot erkerival Manchester United med brassespark lørdag. José Mourinho var ikke så imponert.

United-manager Mourinho tonet ned tapet i kampen med å påpeke at toppspillere som Paul Pogba og Romelu Lukaku ikke var der, og at det ikke var gode lag fra klubbene som stilte.

– Jeg ville ikke brukt pengene mine på å se disse lagene, sa han, men innrømmet at et par av kampens mål var vakre, inkludert brassesparket til Xherdan Shaqiri.

Det må ha fortonet seg som en drømmedebut for sveitseren, i en kamp Liverpool hadde mer enn god kontroll på.

Kontroll

Kampen ble spilt på Michigan Stadium, og førstemann på scoringslista var Sadio Mané. Senegaleseren satte 1–0 for Liverpool på straffe etter 28 minutter.

Ledelsen varte ikke så lenge, for Manchester Uniteds 22-årige midtbanespiller Andreas Pereira slo tilbake med et nydelig frispark og utlignet tre minutter senere.

Etter pause kom Liverpool sterkt tilbake og dominerte foran et publikum på over 100.000 tilskuere. Først var det Daniel Sturridge, for øvrig på pasning fra Shaqiri, som i 66. minutt viste at han slett ikke skal avskrives som ferdig på topp ennå, tross mange og lange skadefravær. Han satte 2–1.

Åtte minutter etterpå fikk Liverpool ny straffe, Sheyi Ojo gjorde jobben sin og manager Jürgen Klopp kunne notere 3–1. Så kom Shaqiris spektakulære brasse, etter pasning fra unge Ben Woodburn åtte minutter før full tid.

Ikke venner

Og for dem som tror dette var en vennskapskamp for å varme opp før sesongen, fjernet Liverpools og Englands Adam Lallana all tvil i forkant av matchen.

– Aldri, nei. Ingen av disse kampene er vennskapelige, spesielt ikke når du har stemningen og fansen her. Det føles akkurat som en vanlig kamp, sa midtbanespilleren i intervju med hjemmeklubbenes nettside.

I etterkant av kampen vil nok neppe Uniteds Mourinho være enig i at det føltes som en vanlig fotballkamp.

– Dommerne, de kom ved en feiltakelse. De ble ringt opp av baseballforbundet. De trodde det var en baseballkamp. De kom hit og det var fotball, og de måtte stille opp i en fotballkamp, kommenterte han i sedvanlig sarkastisk maner.