Thomas insisterer på at trolig Tour de France-seier kommer etter hardt arbeid

Geraint Thomas er et skritt nærmere Tour de France-seier. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix
Geraint Thomas er et skritt nærmere Tour de France-seier. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Geraint Thomas har festet grepet om sin første Tour de France-seier. Briten sier at seieren kommer etter hardt arbeid, ikke av doping eller hjelpemidler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas spurtet inn til andreplass på fredagens 19.-etappe. Med bonussekundene økte han forspranget til andremann i sammendraget, Tom Dumoulin, til to minutter og fem minutter etter tourens siste fjelletappe.

Lørdag er det en tøff tempoetappe på planen, men Thomas i vanlig slag skal klare å holde unna for utfordrerne og bli Wales' første Tour de France-vinner.

Unngår han uhell er det sannsynlig at han etterfølger lagkamerat Chris Froome som konge på siste etappe på Champs-Élysées.

Dopinganklager

Sky-lagets sjette Tour-triumf vil likevel ikke være populært hos alle. Froome ble renvasket kort tid før rittstart etter å ha levd med dopinganklager i ni måneder.

På veien mot seieren i fjorårets Vuelta a España avla 33-åringen dopingprøve med spor av astmamedisinen salbutamol. Verdien i Froomes prøve lå godt over grenseverdien.

Froome har hele tiden hevdet sin uskyld, og Thomas understreket også sin rene tilnærming til sykkelsporten.

– Jeg vet ikke. Hva skal jeg si, svarte Thomas da han fikk spørsmål om Sky-lagets tidligere seirer har vært troverdige.

– Vi trener utrolig hardt. Det er ingenting jeg kan si for å bevise det. Det vil stå til prøve, fortsatte han.

– Utrolig sterkt

Skys dominerende innsats i Tour de France de siste årene, samt Thomas' to strake etappeseirer i Alpene har gitt kritikerne bensin på bålet.

– Laget er utrolig sterkt. Bare si på enkeltrytterne vi har. Vi har ryttere som er veldig sterke i endagsklassikere, og klatrere som Egan Bernal, som er det største klatretalentet sykkelsporten har sett på lenge. Laget er bare veldig sterkt, sa Thomas.

– Det handler ikke om å ha gode bein. Du trenger hoder også. Vi kjører bra sammen, vi får ikke panikk. I dag viste vi det. Det er ikke så mye mer å si enn at vi jobber utrolig hardt. Jeg har hatt litt uflaks. Det er godt å se at det harde arbeidet lønner seg, avsluttet sammenlagtlederen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært