Celtic filleristet Rosenborg i 3-1-seier i Glasgow

Odsonne Edouard ble tomålsscorer i Celtics 3-1-seier over Rosenborg. Foto: Jeff Holmes / PA via AP / NTB scanpix
Odsonne Edouard ble tomålsscorer i Celtics 3-1-seier over Rosenborg. Foto: Jeff Holmes / PA via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Birger Meling ga Rosenborg en strålende start, men Celtic krummet nakken og snudde til 3-1-seier. RBK har en blytung oppgave foran seg i mesterligajakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktignok fikk trønderne det svært viktige bortemålet, men basert på spillet i Glasgow tyder alt på at de trenger et aldri så lite mirakel om RBK skal ta avansementet til 3. runde i kvalifiseringen til den gjeveste europacupen.

Det var nemlig stor klasseforskjell på lagene i Glasgow onsdag kveld. Celtic lot seg ikke stresse av baklengsmålet etter 15 minutter, og kort tid før pause lyktes det for hjemmelagets rekordkjøp Odsonne Edouard.

Franskmannen fikk ballen fra Scott Sinclair og plasserte den bak RBK-keeper André Hansen. Edouard viste seg som en verdig erstatter for storstjernen Moussa Dembélé, som for tiden er ute med en hamstringskade.

Olivier Ntcham gjorde deretter 2-1 bare 40 sekunder etter sidebytte. Fra 17 meter ladet han kanonen og fikk nettsus i lengste hjørne.

Les også: Rosenborg møter gresk seriemester ved mesterligaavansement

Meling dunket til

Rosenborg slet skikkelig i annen omgang. Det var derfor ikke noe å si på at Edouard ble tomålsscorer etter 75 minutter. Scoringen kom etter at Anders Trondsen mistet ballen på egen banehalvdel.

Rosenborg fikk en drømmeåpning etter et kvarter på intime Celtic Park. Vertene hadde trøkket til fra start, men det var for kvelden de svartkledde fra Trondheim som jublet først.

En kontring etter læreboka skapte muligheten som Meling utnyttet perfekt. Pål André Helland skaffet seg rom sentralt, spilte videre til Nicklas Bendtner, og til slutt dunket Meling dunke inn 1-0 på første ballberøring. Ballen gikk mellom beina på en Celtic-forsvarer.

Med det hadde Rosenborg klart det trønderne aldri fikk til på samme bane på tilsvarende tid i fjor. Da hadde de sjanser, men dro hjem fra Glasgow med 0-0. På Lerkendal tapte de knepent 0-1 og måtte se mesterligadrømmen ryke.

Onsdag kveld var det derimot langt større kvalitetsforskjell på lagene kontra for ett år siden. Selv om Celtic kom til kampen med flere skadefravær, spesielt i forsvarsleddet, kjørte skottene etter hvert over Rosenborg.

Aktuelt: RBK-spillerne ba styret gjeninnsette Ingebrigtsen

Farlige langskudd

Særlig hjemmelagets langskudd bød på trøbbel. I tillegg til scoringen skjøt Ntcham i tverrliggeren via Hansens keeperhansker halvveis ut i annen omgang. Kvarteret tidligere så Callum McGregor RBKs sisteskanse flukte videre et skudd i aluminiumen.

Etter Rosenborgs ledermål gikk det lang tid mellom hver gang de norske gjestene så farlige ut. Etter pause evnet de ikke og spilte seg stadig i problemer.

Celtic følte seg snytt for straffe etter 35 minutter. Vegar Eggen Hedenstad prøvde å bryte foran Ntcham, men klarte det ikke og så i stedet ut til å ta foten til franskmannen.

RBK har mildt sagt hatt en urolig oppladning til onsdagens kamp. Suksesstrener Kåre Ingebrigtsen ble sparket i forrige uke. Det har ført til mye bråk rundt trønderklubben. Rini Coolen fikk ingen lystig debut som vikartrener.

Returoppgjøret spilles på Lerkendal førstkommende onsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært