Sané takker Guardiola etter overraskende VM-vraking

Leroy Sané ser fram til en ny Premier League-sesong med Manchester City etter å ha lagt bak seg den overraskende vrakingen fra Tysklands VM-tropp. Foto: Annie Rice / AP / NTB scanpix
Leroy Sané ser fram til en ny Premier League-sesong med Manchester City etter å ha lagt bak seg den overraskende vrakingen fra Tysklands VM-tropp. Foto: Annie Rice / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City-lynvingen Leroy Sané ble overraskende utelukket fra Tysklands VM-tropp. Nå takker han manager Pep Guardiola for støtten gjennom VM-sorgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sané leverte en kanonsesong da Manchester City tok et suverent ligagull sist. 22-åringen hadde en forrykende utvikling og noterte seg for hele 10 mål og 15 målgivende pasninger.

Landslagssjef Joachim Löw valgte likevel å utelukke Sané fra Tysklands VM-tropp til fordel for Julian Brandt. Sané hadde nemlig ikke levert like bra på landslaget. Målpoengmessig hadde vingen kun levert én målgivende pasning på sine tolv landskamper.

– Det var en overraskelse fordi jeg trodde jeg hadde spilt en god sesong. Jeg kjenner det litt fremdeles, men det er en ny sesong i vente, og jeg ser fram til den, sier Sané til AFP.

Managerstøtte

Selv fant han trøst hos City-manager Pep Guardiola etter vrakingen.

– Ja, Pep snakket med meg etter at det skjedde. Vi snakket om alt og hva jeg tenkte. Nå ser vi kun framover, sier tyskeren og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var skuffet, men etter det øyeblikket ser jeg bare framover. Jeg forbereder meg på å bli klar for neste sesong. Det gir meg motivasjon. Det ville vært en drøm å spille i VM.

Skuffende mesterskap

Vrakingen slo tilbake på Löw da Tyskland leverte et horribelt mesterskap. 58-åringen fikk mye kritikk for å utelukke mannen som ble kåret til årets unge spiller i England.

Verdensmesterne fra 2014 røk ut i gruppespillet etter tap mot Mexico og Sør-Korea.

– Jeg var skuffet på deres vegne fordi noen av dem er vennene mine, og jeg har spilt med dem tidligere, sier Sane og fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– De er alle gode gutter, og derfor er jeg skuffet på deres vegne. VM har spesielle kamper, og det gjør mer vondt å tape slike kamper enn andre.

Frykter Chelsea

Sané er en av få i Citys startellever som er med på klubbens treningsleir i USA. En rekke lagkamerater har deltatt i VM og derfor fått forlenget ferie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I likhet med nysigneringen Riyad Mahrez skal 22-åringen jobbe hardt i forberedelsene til den kommende Premier League-sesongen som regjerende mester. Manchester-laget er favoritt til å forsvare ligagullet, men tyskeren tror Chelsea vil være en stor utfordrer kommende sesong.

– Jeg tror Chelsea fordi de har fått en veldig god trener, sier Sané til Sky Sports og henviser til London-klubbens nye trener Maurizio Sarri.

– De vil trenge noe tid til å bli vant med taktikken hans. De kan bli veldig vanskelige å slå. Også Liverpool. De har kjøpt veldig gode spillere og kan bli veldig sterke neste sesong.

City sesongåpner borte mot Arsenal søndag 12. august.