Sky-rytter kastet ut av Tour de France

Gianni Moscon får ikke lov til å fullføre Tour de France. Rittledelsen kastet ut Sky-rytteren etter å ha slått til en konkurrent tidlig på søndagens etappe. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Gianni Moscon får ikke lov til å fullføre Tour de France. Rittledelsen kastet ut Sky-rytteren etter å ha slått til en konkurrent tidlig på søndagens etappe. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sky-laget er redusert før den avgjørende uken i Tour de France. Gianni Moscon får ikke sykle videre etter at han slo til en konkurrent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Italieneren har vært en viktig hjelperytter for sammenlagtkandidatene Geraint Thomas og Chris Froome. Nå må den britiske duoen greie seg uten ham når Tour de France skal avgjøres.

TV-bilder viser hvordan Moscon går til angrep og tilsynelatende slår Fortuneo-rytter Elie Gesbert i ansiktet. Episoden skjedde svært tidlig på søndagens etappe.

Sky-laget aksepterer avgjørelsen til arrangøren ASO om å kaste ut Moscon.

– Gianni er svært skuffet over sin egen oppførsel. Han vet at han har sviktet seg selv, laget og rittet. Vi skal håndtere denne saken med Gianni når Tour de France er over, og vi vil da avgjøre om det skal gjøres ytterligere tiltak, sier Sky-sjef Dave Brailsford i en pressemelding og legger til:

– Jeg vil komme med en oppriktig unnskyldning til Elie Gesbert og Fortuneo for denne uakseptable hendelsen.

Det er ikke første gang Moscon er i trøbbel. 24-åringen ble i fjor suspendert i fire uker av Sky etter å ha oppført seg rasistisk overfor FDJ-syklisten Kevin Reza.

Thomas leder Tour de France 1.39 minutter foran Froome før rittets siste uke.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden