Özil gir seg for Tyskland og langer ut mot forbundet

Mesut Özil har valgt å gi seg på det tyske landslaget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Mesut Özil har valgt å gi seg på det tyske landslaget. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyskland-profil Mesut Özil (29) gir seg på landslaget. I avskjeden langer han ut mot det tyske fotballforbundet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Özil kunngjorde slutten på landslagskarrieren i sosiale medier søndag kveld. I innlegget tar han et kraftig oppgjør med Tysklands fotballforbund.

– Behandlingen jeg har fått av det tyske fotballforbundet og mange andre, gjør at jeg ikke lenger ønsker å ha på meg tysk landslagsdrakt. Jeg føler meg uønsket og føler det jeg har oppnådd med landslaget siden 2009 er blitt glemt, skriver Arsenal-stjernen.

29-åringen har vært i hardt vær etter han poserte med Tyrkias kontroversielle president Recip Tayyip Erdogan. Özil har selv tyrkiske røtter.

– Jeg har blitt beskyldt for å være en løgner og sviker, men møtet mellom oss hadde ingen politiske intensjoner. Det handlet om å respektere den høyeste ledelsen i landet familien min kommer fra, skriver midtbanespilleren.

Özil har lenge mottatt flere trusler og negative kommentarer om sitt tyrkiske opphav.

29-åringen fikk 92 landskamper, 23 mål og et VM-gull fra 2014 for det tyske landslaget. Hans siste kamp var i tapet mot Sør-Korea i årets verdensmesterskap, som endte med tysk skuffelse og exit i gruppespillet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden