Henrik Ingebrigtsen nummer fire i comebacket på 1500 meter

Henrik Ingebrigtsen var søndag endelig tilbake på 1500-meteren da han ble nummer fire i London. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

For første gang på nesten to år var Henrik Ingebrigtsen tilbake i konkurranse på favorittdistansen. Han tok fjerdeplassen på 1500-meteren i London søndag.

Han var i mål på tiden 3.35,61. Det var et godkjent løp av 27-åringen, som ble beste europeer i feltet. Det var hans første 1500-meterløp siden semifinalen i OL i august 2016.

Eldstebror Ingebrigtsen la seg tidlig bakerst i feltet. Etter hvert løp han seg høyere opp, og han avanserte voldsomt de siste 100 meterne.

Løpet, som gikk i forbindelse med Diamond League-stevnet på London Stadium, ble vunnet av amerikanske Matthew Centrowitz. Vinnertiden var 3.35,22. Australske Ryan Gregson og Justus Soget fra Kenya tok de øvrige plassene foran Ingebrigtsen.

Skademareritt

Henrik Ingebrigtsen har vært rammet av skader de siste sesongene, men har vært skadefri i 2018.

– Jeg føler at han står midt mellom alt og ingenting. Løpet i London blir et skritt på veien tilbake til eliten. Henrik har jo gått skadd de tre siste sesongene, sa pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB i forkant av helgens stevne i den britiske hovedstaden.

Storebror Ingebrigtsens personlige rekord på 1500 meter er på 3.31,46. Det var inntil fredag norsk rekord, men tiden ble slått av brødrene Filip (3.30,01) og Jakob (3.31,18) under Diamond League-stevnet i Monaco.

Snart EM

Henrik Ingebrigtsen slo igjennom internasjonalt da han løp inn til EM-gull på 1500 meter i 2012 i Helsingfors. Han tok bronse da broren Filip tok EM-gullet i Amsterdam i 2016.

Det er ikke klart om Henrik løper både 1500 og 5000 meter under EM i Berlin neste måned.

– Han er kvalifisert på to distanser i EM. Vi får ta det nærmere mesterskapet og se hva det koker ned til, sa pappa Ingebrigtsen før helgen.