Beckenbauer om VM-tildelingen i 2006: – Bare løgn

Franz Beckenbauer (tv) avviste lørdag nok en gang at han betalte FIFA for at Tyskland skulle bli tildelt VM i 2006. Her under presentasjonen av søknaden i 1999. (Foto: Heribert Proepper / NTB scanpix
Franz Beckenbauer (tv) avviste lørdag nok en gang at han betalte FIFA for at Tyskland skulle bli tildelt VM i 2006. Her under presentasjonen av søknaden i 1999. (Foto: Heribert Proepper / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer (72) avviste nok en gang spekulasjonene om at han skal fikset fotball-VM til Tyskland i 2006 som «løgnhistorier".

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

72-åringen fikk tildelt Bayerns idrettspris under en seremoni lørdag kveld i München da han kom med kommentarene.

– Folk har gjort opp sine egne meninger, og det har du ingen muligheter til å forandre. Så det har jeg gitt opp, sa Beckenbauer.

– Jeg har gitt all informasjon til folk som har bedt meg om det, gjentok han.

Sakens kjerne handler om et sjusifret beløp som ble overført fra VM-organisasjonskomiteen under Beckenbauer via Sveits til et firma som ble kontrollert av den gang FIFA-styremedlemmet Mohamed Bin Hammam i 2002.

Beckenbauer skulle tidligere ha fått en tilsvarende sum fra Adidas-sjefen Robert Louis-Dreyfus. Tre år senere ble rundt 65 millioner kroner (6,7 mill. euro) overført fra det tyske fotballforbundet til FIFA som et bidrag til et kulturarrangement under VM som aldri fant sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskerne som har gått saken etter i sømmene mener at dette var en skjult tilbakebetaling via FIFA til Louis-Dreyfus. Hva pengene har vært brukt til er fortsatt ikke avklart.

Beckenbauer som har vunnet VM både som spiller (1974) og trener (1990) fikk prisen som beste utøver av sitt tiår under gallaen. Hans gamle lagkamerat Günter Netzer holdt en tale i en humoristisk tone. De to har kjent hverandre i over 50 år.

– Han var den beste før sin tid, og den beste i sin tid, og det har heller ikke kommet noen bedre etter ham, sa Netzer.

Beckenbauer vant også tre serievinnercuptitler Bayern München 1974-1976 ved siden av de to VM-titlene.

Netzer la til at det eneste han har slått Beckenbauer i var: – Han har hatt fire «bypass"-operasjoner, mens jeg har hatt fem. Det er en konkurranse ingen av oss har ønsket, slo Netzer fast.

Beckenbauer sa at han følte seg i god form, selv om alle sykehusbesøkene og rehabiliteringer har tatt mye tid.

– Jeg er fortsatt i live og det er det som bety noe.