Mol og Sørum kan sikre etterlengtet norsk EM-gull i sandvolleyball

Anders Moi og Christian Sørum er klare for semifinale i sandvolleyball-EM. Foto: FIVB.COM / NTB scanpix
Anders Moi og Christian Sørum er klare for semifinale i sandvolleyball-EM. Foto: FIVB.COM / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke siden 1997 har Norge tatt EM-gull i sandvolleyball. Søndag kan Anders Mol og Christian Sørum sikre ny norsk gulljubel.– På tide, mener duoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I 1997 kunne Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud juble for norsk EM-gull i sandvolleyball i Roma. Siden den gang har de norske titlene uteblitt i mesterskapene.

Søndag kan Anders Mol og Christian Sørum gjøre noe det. Duoen er klare for sin første EM-semifinale i karrieren og kan sikre Norges første gullmedalje på 21 år.

– Det er fullt mulig. Det er altfor lenge siden sist og på tide at Norge får noen europamestere igjen, sier Mol til NTB før semifinalen.

– Når det er så lenge siden, sier det sitt om hvor stort og vanskelig det er. Det hadde vært utrolig moro å bli historiske, fortsetter Sørum.

Vant majorturnering

Sandvolleyballparet er i forrykkende form og står med elleve strake seiere. Forrige uke vant de majorturneringen i Gstaad og fikk sitt store gjennombrudd. Det var den første norske seieren på verdenstouren siden Høidalen og Kjemperud vant turneringen i Berlin for 20 år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

21-årige Mol og 22-årige Sørum var knapt født da Høidalen og Kjemperud sikret norsk EM-gull. Nå håper duoen å få norsk sandvolleyball tilbake på tronen.

– Når vi først er i en semifinale, så tenker jeg at vi like godt kan ta hjem en gullmedalje. Og om det blir medalje, så hadde ikke det vært så galt, sier Mol.

I fjorårets EM røk duoen ut i kvartfinalen. Paret er minst sikret en fjerdeplass i Nederland.

– Det hadde vært veldig kjipt med en fjerdeplass når vi har kommet så langt. Vi vil gjerne avansere til finalen, og da går man for gull, så vi skal så klart gjøre vårt beste, følger makker Sørum opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

U20-EM-gull

Sørum og Mol har tidligere vunnet U20-EM i 2015 og 2016. For å sikre finale i senior-EM må Pablo Herrera og Adruab Gavira slås i semifinalene. Spanjolene måtte gi tapt for den norske duoen i majorturneringen i Gstaad.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er sikker på at de vil ha revansje, så det kommer til å bli en tøff fight. Vi er klare og gleder oss, forteller Mol.

Kampen spilles i Den Haag søndag. Finale og bronsefinale spilles samme kveld.

Norges forrige EM-medalje kom i 2012 da Tarjei Skarlund og Martin Spinnangr sikret bronse. På kvinnesiden må man tilbake til 2008 da Nila Håkedal og Ingrid Tørlen tok sølv, mens Susanne Glesnes og Kathrine Maaseide noterte seg for bronse.