Usyk hentet hjem Muhammad Ali-trofeet

Oleksandr Usyk slo Murat Gassijev i finalen i World Boxing Super Series. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ukrainske Oleksandr Usyk viste at bortebane ikke er noen hindring da han vant finalen i World Boxing Super Series etter å ha slått Murat Gassijev på poeng.

De to cruiservektbokserne avsluttet stevnet som Cecilia Brækhus bokset på da hun slo Inna Sagajdakovskaja på poeng tidligere på kvelden.

Foran 30.000 ekstatiske tilskuere i Russland, entret Usyk og Gassijev ringen til spektakulære scener med både røyk og lysshow.

Ingen av de to gikk i kanvasen i løpet av 12 knalltøffe runder, og dommerkortene viste 120-108, 119-109, 119-109 i favør Usyk som dermed tok en klar poengseier.

31-åringen ble dermed den første vinneren av Muhammad Ali-trofeet, og tar samtidig med seg ytterligere to tittelbelter. Ukraineren har med det fire tittelbelter i cruiservektdivisjonen.