J19-landslaget klare for EM-semifinale

Lillestrøms Sophie Roman Haug (tv) ble helten for Norge J19 lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0.

De norske J19-jentene fikk en flott start på EM-sluttspillet i Sveits etter at regjerende mester Spania ble slått i den første kampen. Laget fulgte opp med å slå Frankrike 1-0, og dermed er Nils Lexerøds jenter klare for semifinale. Enten som gruppevinner eller toer.

– Fram til nå har dette vært et lag som har vært nesten gode nok. Vi vant nesten mot de beste lagene i treningskampene i vinter, men vi har klart å hente ut det siste lille til dette sluttspillet og da vinner vi, sa J19-trener Nils Lexerud til fotball.no.

– Jentene har klart å hente ut det beste i seg selv i kampene mot Spania og Frankrike og det er dette vi har jobbet for. Det er imponerende gjort av dem og det er gøy å se på, sa landslagssjefen.

Spania slo Sveits

Senere på kvelden slo Spania Sveits med 2-0.

Norge kom best i gang og skapte en del muligheter etter å ha kommet flere ganger til innlegg, men den franske målvakten tok det som kom.

To minutter før pause dukket derimot Sophie Roman Haug opp på bakre stolpe på det flotte innlegget fra Vilde Birkeli.

Norge og Haug hadde en stor mulighet fem minutter etter hvilen, men skuddet hennes fra 20 meter gikk utenfor det franske målet.

Under press

Frankrike spilte 2-2 mot Sveits i sin første kamp. De satte det norske forsvaret skikkelig under trykk utover i 2. omgang, men enten fikk de norske forsvarerne blokkert eller så var målvakt Linn-Marit Nilsen framme og reddet.

De franske jentene var nærmest scoring da Jessy Roux etter en times spill ble sendt gjennom. Malin Sunde kom derimot imellom og fikk stoppet forsøket.

Thea Bjelde forsøkte skuddfoten etter at hun hadde snappet ballen på midtbanen. Skuddet strøk like over tverrliggeren.

Norge møter EM-vertene Sveits i den siste gruppespillskampen tirsdag.