Suveren Warholm satte norsk rekord

Karsten Warholm satte norsk rekord i London. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Karsten Warholm satte norsk rekord i London. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen klarte å utfordre Karsten Warholm på 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i London lørdag. 22-åringen satte norsk rekord med 47,65.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Warholm løp inn i ensom majestet og slo den forrige rekorden med 16 hundredeler. Det var også stevnerekord. Tiden var den 23. raskeste i verden gjennom tidene. Den var hans første store internasjonale seier denne sesongen.

22-åringen var tilbake der han tok det sensasjonelle VM-gullet på 400 meter hekk i august i fjor.

– Et eller annet er det. Jeg kjente det da jeg kom hit at det var noen av de samme vibbene. Jeg hadde lyst til å levere varene samme plass som jeg vant VM-gull, sa Warholm til NRK etter målgang.

Soleklar seier

Under lørdagens Diamond League-stevnet på London stadium gikk det svært bra for Warholm. Sunnmøringen åpnet svært sterkt i bane sju, og ingen av utfordrerne klarte å måle seg mot 22-åringen, som løp inn til en soleklar seier på oppløpet.

Warholm er godt i rute til friidretts-EM i Berlin i august. Nærmeste konkurrent var Yasmani Copello fra Tyrkia som sikret andreplassen 79 hundredeler bak. Irske Thomas Barr tok tredjeplassen med tiden 48,99.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samba deltok ikke

– Nå begynner det å gå veldig fort, og det passer jo bra. Og så er det klart at i et mesterskap så er nødvendigvis det viktigste ikke tid, men plassering, og jeg kommer til å sørge for at jeg er på topp når jeg kommer til Berlin, fortsatte sunnmøringen.

Løpet ble ikke regnet som Diamond League-øvelse selv om det fant sted under et slikt stevne. Resultatene regnes dermed ikke med i sammendraget om Diamond League-tittelen.

Warholms største konkurrent Abderrahman Samba fra Qatar deltok ikke i øvelsen. Qatareren løp heller 400 meter og satte personlig rekord med tiden 44,62.