Zlatan erkjenner at comebacket kom for tidlig

Zlatan Ibrahimovic fikk en trist slutt på karrieren i Manchester United. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix
Zlatan Ibrahimovic fikk en trist slutt på karrieren i Manchester United. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan Ibrahimovic innrømmer at han ikke var tålmodig nok etter kneskaden. Spissveteranen klarte ikke å tøyle iveren etter å få spille igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare sju måneder etter at han røk korsbåndet, var Ibrahimovic i november i fjor tilbake på banen for Manchester United. Han fikk ytterligere fire innhopp i ukene etter, mens hans første kamp fra start kom rett før jul.

Det skulle bli det siste svensken gjorde for den engelske storklubben. United-kontrakten ble avsluttet i mars slik at han kunne melde umiddelbar overgang til MLS-klubben Los Angeles Galaxy.

I et intervju med BBC erkjenner Ibrahimovic at comebacket etter kneskaden kom for tidlig.

– Hodet var klart, men kneet var ikke det. De (United) hadde hatt en Zlatan tidligere, men jeg var ikke klar til å være den samme Zlatan, sier han til den britiske statskanalen.

Han sier han var ærlig med manager José Mourinho om situasjonen.

– Jeg ble tatt ut til mange kamper, men jeg sa til treneren: «Hør, jeg er ikke klar. Jeg vil ikke skuffe deg. Velg noen andre som kan gjøre jobben bedre». Jeg sto imot, selv om jeg er Zlatan.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

United fristilte Ibrahimovic i fjor sommer, men det tok ikke lang tid før klubben likevel ga 36-åringen en ny kontrakt.

– Det handlet ikke om å tjene penger. Det var stikk motsatt. Jeg sa at jeg ikke trengte lønn og ba dem beholde pengene, forteller han i BBC-intervjuet.

Zlatan Ibrahimovic gjorde totalt 29 mål på 53 tellende kamper for Manchester United. Han var en viktig nøkkelspiller på veien mot storklubbens to finaletriumfer i både ligacupen og europaligaen i 2016/17-sesongen.