Dårlig start for Lincicome i PGA-turnering

Brittany Lincicome prøver seg på PGA-touren for menn denne uken, men den første runden gikk ikke som hun ønsket. Foto: Silas Walker, Lexington Herald-Leader via AP / NTB scanpix
Brittany Lincicome prøver seg på PGA-touren for menn denne uken, men den første runden gikk ikke som hun ønsket. Foto: Silas Walker, Lexington Herald-Leader via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brittany Lincicome prøver å bli første kvinne som fullfører en PGA-turnering i golf for menn, men hun kom skjevt ut og noterte en 78-runde torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 32-årige amerikaneren har fått spesialinvitasjon til turneringen i Nicholasville, Kentucky. En uke hvor de fleste mannlige toppspillerne deltar i majorturneringen British Open håper hun å greie det ingen av de fem andre kvinnene som har spilt PGA-turneringer har fått til: Å greie cuten og spille samtlige runder.

Nervene spilte henne et puss torsdag, og med to bogeyer, en dobbeltbogey og en trippelbogey mot en enslig birdie var hun på delt 129.- og sisteplass da hun hadde spilt ferdig.

– Det var tøft for nervene, sa Lincicome om å slå ut i en turnering for menn.

Babe Zaharias er den eneste kvinne som har greid en cut på PGA-touren. Hun fikk spille videre etter 36 hull i 1954, men ble utslått etter 54 hull og fikk ikke spille siste runde.

Annika Sörenstam ble i 2003 første kvinne på 58 år som deltok i en PGA-turnering, men hun greide ikke cuten. Michelle Wie spilte flere PGA-turneringer tidlig i sin karriere, men greide aldri cuten. Hun prøvde forrige gang i 2008, og Lincicome er første kvinne som har prøvd seg siden da.