Hestad-hattrick da Molde gikk videre i europaligakvalifiseringen

Eirik Hestad jubler for ett av sine tre mål da Molde tok seg videre i europaligakvalifiseringen med 5-1 over nordirske Glenavon. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Eirik Hestad scoret tre ganger da Molde revansjerte det pinlige bortetapet og tok seg videre i europaligakvalifiseringen med 5-1-seier over nordirske Glenavon.

Dermed sannet Ole Gunnar Solskjærs menn også Glenavon-manager Gary Hamiltons ord om at det ville bli «mission impossible» å forsvare 2-1-ledelsen fra første kamp.

Hestad var Moldes eneste målscorer i bortekampen, og han gjorde mesteparten av jobben foran mål også torsdag, med 2-0-målet i det 34. minutt, 3-0-målet i det 59. minutt og det forløsende 4-1-målet i siste ordinære minutt.

Dermed ble det Molde-jubel selv om klubbens storscorer Erling Braut Håland var opptatt med å hjelpe G19-landslaget til tre poeng i EM-sluttspillet i Finland.

Etzaz Hussain sendte Molde i ledelse på straffespark etter en snau halvtime, og allerede da var Molde foran på bortemålsregelen. Da Hestad økte to ganger så alt ut til å gå på skinner mot neste runde, men Vegard Forrens selvmål i det 62. minutt skapte ny spenning.

Med 3-1 trengte Glenavon bare en redusering for å ta ledelsen på bortemålsregelen, men Hestads tredje mål roet Molde-nervene. På overtid satte Babacar Sarr punktum.

Med Molde-seieren blir det tur til Albania i neste runde. Lac vant 1-0 hjemme over Anorthosis Famagusta og gikk videre på bortemålsregelen etter 2-2 sammenlagt.

Myrto Uzunis scoring i det 88. minutt gjorde at Molde-spillerne må booke reise til Albania i stedet for Kypros.