Mourinho sikker på at VM-suksess vil løfte Pogba

Frankrikes Paul Pogba løfter VM-trofeet med presidentfruen Brigitte Macron. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix
Frankrikes Paul Pogba løfter VM-trofeet med presidentfruen Brigitte Macron. Foto: François Mori / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

José Mourinho er sikker på at at Paul Pogba vil komme tilbake med en ny giv i Manchester United etter å ha løftet VM-trofeet med Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pogba var tilstand for kritikk forrige sesong for hans prestasjon på klubblaget Manchester United, og tilbrakte tid på benken på slutten av sesongen.

25-åringen var likevel en nøkkelspiller da Frankrike tok VM-trofeet i Russland, særlig i finalen, hvor han scoret det tredje målet for Didier Deschamps menn mot Kroatia.

Selv om Mourinho planlegger Premier League-innledningen neste måned uten Pogba, er portugiseren sikker på at midtbanespilleren vil komme tilbake som en ny spiller.

– Å vinne et VM er kun positivt. Det er vanskelig å si at det å vinne VM kan slå negativt ut for en spillers karriere. Det er fantastisk, sa Mourinho.

– Det er så mange gode spillere som ikke har hatt sjansen til å vinne VM. For Paul er det hans første VM og det å bli verdensmester er fantastisk. Jeg håper han forstår hvorfor han var så god. I finalen var han utrolig god, fortsatte manageren.

Sendte melding

Mourinho ser på Frankrike som en sterk utfordrer til framtidige EM- og VM-gull etter triumfen.

– Det er et ungt lag. Med unntak av Hugo (Lloris) er det et lag som har flere EM- og VM foran seg. Så jeg tenker at framtiden for ham (Pogba) og Frankrike bare kan bli bra.

Manageren sendte en gratulasjonsmelding til Pogba etter finalen, men bedyrer at han ikke blandet seg inn med tilbakemeldinger på hans spill underveis i mesterskapet.

– Jeg gjorde med Paul som jeg gjør med alle mine spillere. Jeg sendte en melding før og etter, men under mesterskapet ville jeg ikke forstyrre, sa Mourinho.

– Når de er med landslaget, spesielt i VM, trenger de ikke at klubbmanageren henger over skuldrene deres og sier om den er fornøyd eller ikke. De trenger bare å konsentrere seg om jobben som skal gjøres.

Usikkerhetsmoment

Fraværet av Pogba og andre VM-spillere har likevel vært et usikkerhetsmoment for manageren på den pågående treningsleiren i USA. Ni førstelagsspillere vil miste hele USA-oppholdet. Først neste uke vil Nemanja Matic, David de Gea og nysigneringen Fred slutte seg til resten av troppen.

– Oppkjøringen er veldig dårlig, det må jeg si. Det eneste positive med oppkjøringen er at unge spillere får trene med oss og muligheten til å se hva det innebærer å være en førstelagsspiller, sa Mourinho.

Alexis Sánchez mangler også på grunn av visumtrøbbel. Nysigneringen Diogo Dalot er på sin side skadd.

– Hvis Alexis ikke får vært med oss i 15-20 dager er det veldig ille. Diogo visste vi hadde en liten skade, avsluttet Manchester Uniteds manager.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden