Bendtner: – Vi fortjener litt dommerhjelp

Nicklas Bendtner er uenig i at Rosenborg fikk dommerhjelp i mesterligakvalifiseringen mot islandske Valur. Litt hjelp hadde de uansett fortjent, mener han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den danske spissen ble igjen trøndernes store helt da han omsatte to straffespark i mål og sendte Rosenborg videre i kvalifiseringen med 3–2 sammenlagt.

Seieren kom ikke uten dramatikk, for etter en scoring fem minutter før slutt var det islendingene som i sluttminuttene lå an til avansement. Scoringen fikk Valur på en straffe der dommeren mente Marius Lundemo handset. TV-bildene viser at ballen gikk i hodet til Lundemo, og ikke hånden.

– Bevare roen

Tre minutter på overtid tok kampen en ny vending da Rosenborg fikk tildelt straffespark. Valurs Patrick Pedersen, som allerede var byttet ut, reagerte voldsomt og fikk sitt andre gule kort. Etterpå fikk danske Tobias Thomsen gult kort for å forstyrre sin landsmann – et trekk Bendtner erkjenner at han selv kunne ha funnet på å gjøre i samme situasjon.

– For meg handlet det om å bevare roen og bare gjøre det jeg skulle, sier Bendtner, som hamret straffesparket i mål via tverrliggeren.

– Jeg satte den første litt lavt, så jeg tenkte jeg skulle sette den andre høyt. Heldigvis var det nøyaktig høyt nok.

Kontroversielle avgjørelser

I pressesonen etter kamp var det dommer Stefan Apostolov alle ville snakke om. Kamplederen dømte tre straffespark, hvorav alle ble gjenstand for voldsomme diskusjoner i ettertid.

Valur-trener Olafur Johannesson mener Rosenborg gikk videre fordi Apostolov var redd for ikke å la det største laget vinne. I hans øyne var begge Rosenborgs straffespark feil idømt. Der er Bendtner totalt uenig.

– Jeg mener det er straffe begge gangene, men det er litt vanskelig for meg å se den første. Han er vel borti med hånden på den første, er han ikke? Og hvis man går ut fra hvordan VM har vært og hvordan VAR har fungert, var det også klar straffe i den andre situasjonen.

Møter Celtic

Dessuten, mener Bendtner, ville det uansett vært på tide om hans lag fikk litt dommerhjelp denne sesongen.

– Hvis vi skal snakke om dommere, så mener jeg vi er der at vi fortjener litt dommerhjelp. Vi har blitt snytt mange ganger i Eliteserien i år, med hensyn til straffer, offsider og jeg vet ikke hva, sier han.

Den norske mesteren møter skotske Celtic i neste runde. Skottene, med Kristoffer Ajer på laget, gikk enkelt videre over to kamper mot armenske Alashkert med 6–0 sammenlagt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden