Maradona i gang med ny jobb som klubbpresident i Hviterussland

Diego Maradona var lett å legge merke til på tribunene under fotball-VM. Nå går ferden videre til Hviterussland. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix
Diego Maradona var lett å legge merke til på tribunene under fotball-VM. Nå går ferden videre til Hviterussland. Foto: Natasja Pisarenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotballegenden Diego Maradona er ferdig med å skape overskrifter under VM. Nå skal han i stedet stjele spalteplass som president i hviterussiske Dinamo Brest.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det manglet som vanlig ikke på fargerike uttalelser da Maradona ble presentert på et pressemøte mandag kveld. Den tidligere Argentina-treneren og mangeårige stjernespilleren snakket spansk, men lovet å lære seg russisk i løpet av tiden i hviterussisk fotball.

– Jeg har gode minner om Fidel Castro, (Hugo) Chavez og (Muammar) Gaddafi, og jeg kjenner også (Vladimir) Putin. Nå vil jeg gjerne ta et bilde med (Alexander) Lukasjenko, sa Maradona med henvisning til Hviterusslands president.

– Deretter håper jeg at han blir tilhenger av klubben, fortsatte 57-åringen, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Suksess?

Utover å ramse opp omstridte, tidligere statsledere, forklarte Maradona hvordan han opplever å skulle bo i Hviterussland.

– Da jeg var liten hadde jeg ikke sko, og jeg gikk rundt på bare føtter. Så jeg er ikke redd for snø. Jeg kan leve i Hviterussland uten problemer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dinamo Brest ligger på 6.-plass i Hviterusslands øverste fotballiga etter halvspilt sesong. Maradona håper å bidra til å løfte klubben ytterligere.

– Vi skal forsøke å skape et lag som kjemper om topplasseringer, sa han.

VM-kaos

Maradona var nylig involvert i flere episoder som FIFA-gjest under fotball-VM i Russland. Han røykte på tribunen, viste fingeren til nigerianske tilskuere og oppførte og kom med heftige beskyldninger mot en dommer. I tillegg måtte han behandles av lege etter Argentinas 2-1-seier over Nigeria.

Han tilbød seg også å trene det argentinske landslaget gratis etter at Lionel Messi & co. røk ut av VM i åttedelsfinalen.