Nytt tap for de norske håndballjentene

Mia Hermansson Högdahl (t.v.) sammen med Nora Mørk og Heidi Løke. Sistnevnte spilte ikke på Martinique. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Mia Hermansson Högdahl (t.v.) sammen med Nora Mørk og Heidi Løke. Sistnevnte spilte ikke på Martinique. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det norske kvinnelandslaget i håndball tapte natt til tirsdag for Frankrike i den andre av to landskamper på én uke. Denne gangen ble sluttresultatet 23-24.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske jentene ledet 12-10 til pause og hadde dermed håp om å revansjere 16-22-tapet fra forrige kamp. Slik gikk det ikke, opplyser Norges Håndballforbund på sine nettsider.

Norge var i ledelsen helt til 20-19, men så kom det tre tekniske feil på rappen, der Frankrike benyttet sjansene og kontret tre ganger.

– Ja, det ble også i denne kampen for mange tekniske feil, sier trener Mia Högdahl, som likevel ser lyspunkter ved kampen.

– Denne gangen var vi mye mer bestemt i de offensive aksjonene, mye mer på. Og defensivt var vi nok en gang godkjent, sier hun.

Også i denne kampen ble Marit Røsberg Jacobsen toppscorer med fire mål. Byåsen-målvakt Andrea Austmo Pedersen fikk sin A-landslagsdebut og spilte hele andreomgangen.

– I kampene på Martinique har vi byttet mye og gitt alle spillerne, 15 i begge kampene, godt med spilletid, minst 25-30 prosent av kamptiden, sier Högdahl.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal har imidlertid ikke spilt, siden hun pådro seg en lyskeskade under trening på hjemmebane før avreisen til Martinique.

– Hun er i fin fremgang, men det var ikke aktuelt å bruke henne i kampene. Vi ville ikke ta noen sjanse, sier Högdahl.

Neste oppgave for landslaget blir Golden League-turneringen i Danmark siste uken i september. Frankrike blir igjen motstander i tillegg til Danmark og Polen.