Johaug gir Mikkelsplass bare positive meldinger

Therese Johaug lader for tiden opp til en ny sesong med et høydeopphold i USA. Her er hun avbildet under trening på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Therese Johaug lader for tiden opp til en ny sesong med et høydeopphold i USA. Her er hun avbildet under trening på Sognefjellet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Som i fjor har Therese Johaug lagt sommertreningen til høyden i USA. Trener Pål Gunnar Mikkelsplass regner med at hun mer eller mindre er kvitt ryggplagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langrennsstjernen er for tiden i Aspen på opp mot 3500 meters høyde. Der har hun vært i over ti dager. Kort tid før avreise fikk Johaug påvist en strekkskade i ryggen, men den ser ikke ut til å hemme henne lenger.

– Jeg har ikke hatt så mye kontakt med henne etter at hun dro til USA, men det har vært litt på mail. Det hun sier er at det går veldig bra, og at hun er godt fornøyd med oppholdet. Det går stort sett i å trene, hvile og spise. Det med ryggen går definitivt mye bedre, sier Mikkelsplass til NTB.

Han er Johaugs personlige trener. I fjor var han med 30-åringen til Aspen sammen med landslagsløper Ingvild Flugstad Østberg. Denne gangen ble han værende hjemme i Norge.

Aktuelt: Johaug skal slippe å ta over Bjørgens rolle alene

Da nyheten om Johaugs ryggproblemer ble kjent i slutten av juni, sa landslagstrener Ole Morten Iversen at hun kunne gjøre de vanlige øvelsene med unntak av maks- og hurtighetsdrag i stakingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var klassisk staking som var et problem, men det har ikke vært et tema i det hun har skrevet i det siste. Selv om jeg ikke vet 100 prosent akkurat nå, virker det ikke som at det er et stort problem lenger, forteller Mikkelsplass og legger til:

– Hvis det er noe, pleier hun som regel å si ifra.

Johaug skal være i USA en drøy uke til. I starten av august går rulleskifestivalen i Sandnes. Mikkelsplass regner med at Johaug er på startstreken.

– Alt tyder på det, sier han.

Aktuelt: Johaug knuste Northug i løpstest: – Hun er brutalt god