Griezmann: – Kåringene er ute av mine hender

Antoine Griezmann jubler sammen med Frankrikes to andre målscorere Paul Pogba og Kylian Mbappé etter VM-finaleseieren søndag. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix
Antoine Griezmann jubler sammen med Frankrikes to andre målscorere Paul Pogba og Kylian Mbappé etter VM-finaleseieren søndag. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Antoine Griezmann (27) førte Frankrike til VM-gull, men så Luka Modric stikke av med prisen som turneringens spiller. Det er helt greit, synes han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterpå ble han spurt om han tror VM-triumfen kan hjelpe ham å vinne Ballon d'Or eller FIFAs kåring av årets spiller.

– Slikt er ikke i mine hender. De som skal stemme får ta seg av det. Jeg skal spille den europeiske supercupen og håper å vinne den, men først skal jeg feire denne seieren sammen med lagkameratene og det franske folk, og så skal jeg ha en fin ferie med familien, sa han til L'Equipe.

Det er sjette gang på rad at prisen som VMs beste spiller ikke går til en verdensmester. Griezmann måtte nøye seg med tredjeplass i kåringen bak Modric og belgiske Eden Hazard.

Griezmann hadde søndag nok med å venne seg til sin nye status som verdensmester.

Skryter av samholdet

– Det har ikke gått opp for meg, men dette trofeet veier tungt. Jeg er svært stolt av dette laget, både spillerne og den tekniske og medisinske staben. Vi hadde veldig godt samhold, og den styrken lot oss oppnå noe så ufattelig, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det vi har gjort går inn i historien. Nå skal vi feire, først med våre egne og så med hele Frankrike.

Griezmann og hans landslagskamerater var langt nede etter finaletapet mot Portugal i EM på hjemmebane for to år siden. Søndag kunne han snakke om hva som har skjedd siden da.

– Vi har jobbet veldig godt og mye, og nye spillere har kommet inn og løftet oss, som (Benjamin) Pavard, Lucas (Hernandez) og Kiki (Kylian Mbappé). Vi har levd godt sammen fra begynnelse til slutt. Reservene sutret ikke, men jobbet for fellesskapet slik at alt gikk som det skulle. Treneren leste også kampene korrekt, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kollektivet først

Michel Platini og Zinédine Zidane ga navn til hver sin generasjon store franske landslag, som også vant titler. L'Equipe vil vite om det er Griezmann-generasjonen som nå tar sin plass ved siden av dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere kjenner meg, jeg setter alltid kollektivet først. I dette VM har vi sett at uten et sammensveiset kollektiv er laget sjanseløst. Jeg har ekstraordinære lagkamerater. Jeg vet at vi har sikret oss en plass i fransk fotballhistorie og at våre barn vil være stolte av oss, sa han.

– Vi prøver å gi fransk fotball et godt navn, og jeg håper mange av de unge som så kampen, vil bli inspirert av det vi gjorde.

Det høres virkelig ikke ut som Griezmann er veldig opptatt av hvem som vinner de individuelle prisene som skal deles ut på tampen av VM-året.