Deschamps dynket på pressekonferansen

Didier Deschamps og det franske støtteapparatet løfter VM-pokalen etter søndagens finale i Moskva. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix
Didier Deschamps og det franske støtteapparatet løfter VM-pokalen etter søndagens finale i Moskva. Foto: Matthias Schrader, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Didier Deschamps ble dynket i champagne av skrålende spillere da han møtte til pressekonferanse etter Frankrikes VM-triumf i Moskva søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spillerne fulgte ham inn i pressekonferanserommet, hoppet på bordene, sang, danset og sprutet champagne.

– De er unge og litt gale, sa Deschamps, som tok det med godt humør.

– Jeg hadde en veldig ung gruppe, og for 14 av dem var VM en oppdagelsesreise, en ny opplevelse. Men kvaliteten var der. Det jeg er mest stolt av er at vi hele tiden hadde rett innstilling. Jeg gjentar hele tiden: «Gi aldri opp, gi aldri opp», og spillerne lyttet. En av dem (Kylian Mbappé) er blitt verdensmester som 19-åring.

Deschamps var 29 år da han ble verdensmester som fransk lagkaptein i 1998. 20 år senere slutter han seg til Mário Zagallo (i 1970) og Franz Beckenbauer (i 1990), de eneste som tidligere har trent et lag til VM-gull etter å ha vunnet også som spiller.

(Saken fortsetter under)

Didier Deschamps kastes i været av sine spillere etter seieren i VM-finalen søndag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix
Didier Deschamps kastes i været av sine spillere etter seieren i VM-finalen søndag. Foto: Francisco Seco, AP / NTB scanpix

Tap som gjorde godt

– Det gjorde så vondt å tape EM-finalen for to år siden, men det gjorde oss godt også. Kanskje ville vi ikke vært verdensmester nå om vi hadde vunnet da, sa Deschamps.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi var langt unna da vi startet, men vi har greid dette ved hjelp av hardt arbeid. De 55 siste dagene har vi jobbet veldig hardt, og nå får vi belønningen. Dette øyeblikket tilhører spillerne.

De visste imidlertid å sette pris på mannen som har hjulpet dem å innta VM-tronen. Deschamps ble kastet i været av spillerne rett etter kampen.

Fortjent

– Dette er så vakkert og vidunderlig. Vi spilte ingen enorm kamp, men vi viste våre mentale og psykologiske egenskaper, og vi scoret fire mål. Da er det fortjent, sa han til TF1.

– I første omgang fikk vi ikke til stort, men vi ledet likevel 2-1. Spørsmålet som vil bli stilt er, som alltid: Er Frankrike en vakker mester? Vel vi er verdensmester, og Frankrike vil være på verdens tak i fire år. Det er alt som betyr noe nå.

Les også: Omstridt VAR-straffe hjalp Frankrike til VM-tittelen med 4-2 over Kroatia