Kristoffs lagkaptein etter velt: – Som en løve har klødd meg på ryggen

UAE-kaptein Dan Martin fikk en vond dag på sykkelsetet i Tour de France. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix
UAE-kaptein Dan Martin fikk en vond dag på sykkelsetet i Tour de France. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

UAE-kaptein Dan Martin slapp unna med sår og skrammer etter lørdagens massevelt i Tour de France. Alexander Kristoffs lagkamerat har en smertefull søndag i vente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Velten kostet Martin mye tid i sammendraget. Han var i mål først ett minutt og 16 sekunder bak etappevinner Dylan Groenewegen.

Iren var en del av massevelten som skjedde da det gjensto 17 kilometer. Til tross for nedturen hadde han ikke mistet humøret da han møtte pressen etter en konsultasjon hos laglegen.

– Jeg føler meg som om en løve har klødd meg på ryggen, men det ser ut til at jeg er OK. Dette gjør morgendagens etappe enda tøffere, sa Martin.

UAE-kapteinen tok torsdag en sterk seier da han var først i mål på toppen av den beryktede bakken Mûr-de-Bretagne.

Der det ikke var noe å si på humøret til Martin etter lørdagens velt, var sportsdirektør Philippe Mauduit i et mer irritabelt lune.

– Det er noen gode spørsmål. Hvorfor veltet han? Fordi det er Tour de France, fordi det er et viktig løp, og alle vil ha de gode posisjonene. Alle forstår at en rytter som har sår fra føtter til hode får en hard dag dagen derpå, sa Mauduit.

Martin ble nummer seks sammenlagt i fjorårets Tour de France. Etter åtte etapper er han på 31.-plass og 2.47 minutter bak ledende Greg Van Avermaet.