Martinez stolt av Belgias VM-bedrifter

Roberto Martínez er stolt av det Belgia utrettet i fotball-VM. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix
Roberto Martínez er stolt av det Belgia utrettet i fotball-VM. Foto: Petr David Josek, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Belgias landslagssjef Roberto Martínez mener at landets fotballstjerner har knekket en kode på sin vei mot bronse i fotball-VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De ville ikke lenger stole på talent alene, de ville jobbe som et lag. Innsatsen og viljen har vært fenomenal. De ville gjøre landet stolt, hver eneste «rød djevel»-tilhenger stolt, sa han etter 2-0-seieren over England.

Belgia vant seks av sine sju kamper i VM-sluttspillet. Semifinaletapet mot Frankrike gjorde at finalen glapp, men laget slo tilbake i bronsekampen.

– Det var en kamp vi ville vinne. Når man slår Brasil og kommer til semifinale, vil man selvsagt ha pokalen. Men vi la bak oss skuffelsen og skrev historie, sa Martinez.

Belgia tok seg til VM-semifinale også i 1986, men tapte den gang bronsekampen mot Frankrike. Denne gang reiste ikke laget tomhendt hjem.

Vår type fotball

– Generasjonen fra Mexico-VM i 1986 har vært en inspirasjon for belgiske fotballspillere. Nå har denne gruppen overgått dem, og det er en stor bedrift. Ikke bare det, vi gjorde det ved å spille belgisk fotball, vår type fotball. Samholdet og den taktiske fleksibiliteten viser hva slags fotballnasjon vi ønsker å være, sa Martinez og listet opp noen av lagets bedrifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi vendte 0-2 til seier mot Japan. Vi målte oss mot Brasil og slo dem. Vi scoret flere mål (16) enn noe annet belgisk lag i VM-historien. Vi hadde 10 ulike målscorere, som er tangering av rekorden til Frankrike (1982) og Italia (2006), sa han.

– Det viser lagets styrke, og det viser at vi er et lag.

Les også: Meunier og Hazard ga Belgia VM-bronse med 2-0 over England

Pengene tilbake

Eden Hazards 2-0-mål mot England ga for øvrig mange belgiske fans ekstra grunn til å feire. En elektronikkjede hadde lovet alle som kjøpte TV under VM pengene tilbake dersom Belgia scoret flere enn 15 mål i mesterskapet.

– Djevlene scoret flere enn 15 mål! Alle som kjøpte TV får pengene tilbake, tvitret kjeden lørdag.

Ifølge nyhetsbyrået Belga hadde kjeden tegnet forsikring mot den belgiske målflommen.

Les også: Sandvolleyball: Mol og Sørum vant majorturneringen i Gstaad