Sandvolleyball: Mol og Sørum vant majorturneringen i Gstaad

Anders Moi og Christian Sørum vant lørdag majorturneringen i sandvolleyball i Gstaad. Det er første norske seier på verdenstouren på over 20 år. Foto: FIVB.COM / NTB scanpix
Anders Moi og Christian Sørum vant lørdag majorturneringen i sandvolleyball i Gstaad. Det er første norske seier på verdenstouren på over 20 år. Foto: FIVB.COM / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anders B. Mol og Christian S. Sørum viser at de er i rute til OL i Tokyo. Lørdag vant sandvolleyballparet majorturneringen i Sveits med to sterke seirer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Først ble amerikanske Jacob Gibb/Taylor Crabb slått 2-1 i semifinalen i Gstaad, og noen timer gjorde den norske duoen kort prosess med spanske Pablo Herrera/Adrian Gavira i finalen. Etter bare 34 minutter var seieren i havn med 2-0 (21-18, 21-12).

Dermed var det endelig tid for å feire den første norske seieren på verdenstouren siden Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud vant turneringen i Berlin 5. juli 1998. Det er altså drøyt 20 år siden.

21-årige Mol og 22-årige Sørum var så vidt født den gang. Nå har de plassert Norge på sandvolleyballkartet igjen, og det attpåtil i en majorturnering.

De norske vant sin gruppe med to seirer onsdag og tok seg gjennom åttedelsfinale og kvartfinale fredag. Lørdag var de igjen ustoppelige.

Etter å ha tapt første sett mot Gibb og Crabb i semifinalen 17-21 slo nordmennene tilbake med seier i to jevnspilte sett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det første endte 23-21, mens det siste ga 16-14-seier i norsk favør. Dermed var finaleplassen i havn etter 52 minutters spill på sanden i Gstaad.

Plasseringen i majorturneringen er tidenes beste for den unge norske duoen. Tidligere i år spilte de finale i en vanlig verdensserieturnering i Itapema i Brasil. Mol/Sørum hadde 9.-plass som beste prestasjon i majorturneringer før årets tur til Sveits.

Les også: Meunier og Hazard ga Belgia VM-bronse med 2-0 over England