Dalic stoler på at usikre spillere sier fra seg finaleplassen

Zlatko Dalic håper å stille med en fulltallig og uthvilt tropp i søndagens VM-finale i Moskva.
Zlatko Dalic håper å stille med en fulltallig og uthvilt tropp i søndagens VM-finale i Moskva. Foto: Rebecca Blackwell / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroatia-trener Zlatko Dalic sier han er forberedt på å gjøre endringer i førsteelleveren til VM-finalen dersom noen spillere ikke føler seg kampklare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroatene har hatt en mer anstrengende vei til finalen enn Frankrike ettersom laget har spilt ekstraomganger i tre utslagskamper på rad.

Onsdagens semifinale mot England ble lang og tøff, og det har naturlig nok ført til slitasje hos flere spillere. Landslagssjef Dalic håper at hele laget skal rekke å hvile seg i form, men sier samtidig at han bare starter med dem som selv føler seg klare for kamp.

– En ting som gjør meg glad er at alle mine spillere forteller meg om de 100 prosent klare. De vil innrømme det om de ikke er friske. De vet hva som står på spill, men om de ikke er i stand til å gi alt, så vil de si ifra. Det er innstillingen de har, sier han.

Ivan Perisic, som scoret 1-1-målet mot England og la opp til Mario Mandzukics vinnermål, var en av fem spillere som ikke trente fredag. Det betyr ikke at han er uaktuell til kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ingenting å trene på. Vi trenger hvile og avslapning for å bli klare for morgendagen. Vi har noen småskader, små problemer, men jeg håper alle spillerne mine blir klare. Hvis ikke, så har vi fantastiske spillere på benken som ivrer etter å komme på banen, fortsetter Dalic.

VM-finalen mot Frankrike spilles i Moskva søndag ettermiddag. Der kan Kroatia bli historiens minste land, målt i folketall, som blir verdensmester i fotball.