Anderson seiret i tidenes lengste Wimbledon-semi

John Isner og Kevin Anderson leverte tidenes nest-lengste Wimbledon-kamp fredag kveld. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix
John Isner og Kevin Anderson leverte tidenes nest-lengste Wimbledon-kamp fredag kveld. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

John Isner og Kevin Anderson leverte en vanvittig kamp i Wimbledon fredag. Semifinalen mellom servekanonene var først over etter seks timer og 35 minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til slutt var det Kevin Anderson som kunne feire finaleplass. Sørafrikaneren vant med 7-6 (8-6), 6-7 (5-7), 6-7 (9-11), 6-4, 26-24 i en kamp der de tre første settene gikk til tiebreak.

– Jeg er litt målløs akkurat nå. Det var en svært tøff kamp for oss begge, og en føler nesten at det skulle endt uavgjort. Jeg har litt blandede følelser akkurat nå. Jeg er selvsagt glad, men samtidig føler jeg virkelig med John (Isner). Jeg vet ikke hvordan jeg hadde taklet å tape en slik kamp, sa en tydelig utslitt Anderson.

Kritisk vinner

Etter å ha fulgt hverandre tett gjennom hele kampen skulle alt avgjøres i det femte settet. Der klarte rivalene å holde egen serve fram til det sto 24-24. Da evnet Anderson omsider å bryte Isner. Sørafrikaneren benyttet muligheten på egen serve og sikret seg dermed finaleplass i Wimbledon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg håper de kan endre formatet i Grand Slam. Dette har hendt tidligere, og det blir utrolig vanskelig å restituere skikkelig. Det vil ta tid å prosessere dette, men jeg må bare få tankene på søndagens finale.

Isner i tidenes lengste

Kampen gikk inn i Wimbledon-historien som den lengste semifinalen noensinne. Den forrige rekorden hadde Novak Djokovic og Juan Martin del Potro fra 2013. Den gangen ble det spilt i fire timer og 44 minutter. Fredagens kamp er også tidenes nest lengste i Wimbledon-turneringen.

Det er imidlertid ikke første gangen Isner har vært med på å sette rekord. I 2010 møtte han franske Nicolas Mahut i en kamp som varte i elleve timer og fem minutter, også den i Wimbledon. Førsterundekampen ble spilt over tre dager, og totalt ble det spilt 183 games. Bare det femte settet alene (70-68), varte lenger enn den forrige rekordkampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

8.-seedede Anderson leverte en av turneringens prestasjoner da han snudde 0-2 til 3-2 mot Roger Federer i kvartfinalen. Isner tok seg videre mot Milos Raonic.

Storduell må spilles ferdig lørdag

Kampen mellom Anderson og Isner skapte også konsekvenser for den andre semifinalen mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal. De to stjernene rakk så vidt å spille ferdig tre sett før lysene på centercourten i London ble slukket fredag kveld.

Djokovic har fordelen med 2-1-ledelse etter et forrykende tredjesett. Avgjørelsen i settet falt først da serberen servet inn 11-9-seier i tiebreak.

Før det hadde Djokovic åpnet med 6-4-seier i første sett, før Nadal svarte kontant med 6-3 i det andre.