Filip Ingebrigtsen på seierspallen i Marokko

Filip Ingebrigtsen leverte et godt løp og en fin plassering under fredagens Diamond League-løp. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Filip Ingebrigtsen tok annenplassen på 1500 meter under Diamond League-stevnet i Rabat fredag. Hjemmehåpet Brahim Kaazouzi vant overraskende på 3.33,22.

Ingebrigtsen fikk et relativt uforstyrret og kontrollert løp i den marokkanske hovedstaden. Han dokumenterte igjen at han kan hamle opp med noen av verdens beste løpere, men seieren glapp ettersom Kaazouzi overrasket feltet med en langspurt etter siste sving.

Ingebrigtsen tok igjen Ayanleh Souleiman på tampen og fikk kastet seg foran løperen fra Djibouti. Nordmannens tid ble 3.33,40, to hundredels sekund foran Souleiman og om lag et halvsekund saktere enn hans beste tid på distansen i år.

Far og trener Gjert Ingebrigtsen var fornøyd med det han så av sønnen i Rabat.

– Filip ser ut til å boble over av energi. Jeg gleder meg vilt til Monaco om en uke, sa Ingebrigtsen senior ifølge Norges Friidrettsforbund.

Filip Ingebrigtsen var eneste norske deltaker på fredagens Diamond League-stevne. Hans lillebror Jakob er opptatt med U20-VM, der han tok sølvmedaljen på nettopp 1500-meteren torsdag.