FIFA-presidenten: – Det beste fotball-VM noensinne

FIFA-president Gianni Infantino var ikledd en frivilligjakke fra mesterskapet på fredagens pressekonferanse.
FIFA-president Gianni Infantino var ikledd en frivilligjakke fra mesterskapet på fredagens pressekonferanse. Foto: Francisco Seco / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

FIFA-president Gianni Infantino takker russerne og russiske myndigheter for det han beskriver som «det beste fotball-VM noensinne».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikledd en FIFA-frivilligjakke fra mesterskapet fortalte Infantino på fredagens pressekonferanse at suksessen med videodømming og Russlands infrastruktur bidro til et suksessfullt mesterskap.

– For noen år siden sa jeg at dette ville bli det beste verdensmesterskapet noensinne. I dag kan jeg si det med enda mer overbevisende. Jeg har opplevd det, og dere har opplevd det. Det har vært det beste VM noensinne, sa FIFA-presidenten to dager før VM-finalen mellom Frankrike og Kroatia.

Takker Russland

I et møte med Russlands president Vladimir Putin forrige uke fortalte Infantino at «hele verden har forelsket seg i Russland» under mesterskapet. Ifølge tall fra FIFA har mer enn én million utenlandske fans besøkt Russland under fotball-VM.

– Jeg tror VM har endret verdens syn på Russland. Alle har oppdaget en vakker og gjestfri nasjon, som er full av personer som ønsker å vise at ting som kanskje sies, ikke skjer her, sa Infantino til pressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lovpriser VAR

For første gang har videodømming blitt brukt i et fotball-VM. VAR (video assistent referee system) har kommet for å bli, mener FIFA-presidenten.

– VAR endrer ikke fotball. Det rengjør fotball. Det gjør fotball ærligere og mer gjennomsiktig.

Tall fra det internasjonale fotballforbundet viser at antall korrekte dommeravgjørelser har steget fra 95 til 99,32 prosent etter at systemet ble innført.

– Nå er det vanskelig å forestille seg VM uten VAR. Det har utvilsomt vært en mer rettferdig turnering takket være VAR. Det var det vi ønsket å oppnå, og det har vi gjort så langt, fortalte FIFA-presidenten.