Meny

Jakob Ingebrigtsen tok sølv på 1500 meter i U20-VM

Jakob Ingebrigtsen løp inn til sølvet på 1500 meter under U20-VM i Finland. Her er han fra årets Bislett Games. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Jakob Ingebrigtsen trodde han løp mot seier på 1500-meteren i U20-VM, men måtte se seg slått av en kenyaner. 17-åringen var uansett kjempefornøyd med sølvløpet.

Unggutten fra Sandnes klarte å ta igjen en gruppe afrikanere i front og timet en avslutning det luktet svidd av, men like før mål spurtet kenyanske George Manangoi forbi og knep VM-gullet.

Ingebrigtsen noterte tiden 3.41,89. Han ble slått med 18 hundredels sekund. Justus Soget sørget for kenyansk bronse.

– Sølv i junior-VM er helt klart det største til nå i min karriere. Jeg er kjempegodt fornøyd med det, sa Ingebrigtsen til NTB på telefon fra finske Tammerfors.

– Trodde du at det holdt til seier?

– Ja, selvfølgelig. Når du løper forbi en på oppløpet og ligger først, tror du at det skal gå inn Uheldigvis kom det en kenyaner forbi meg helt på slutten, men alt i alt var det veldig godt løp. Det er gode løpere jeg løper mot.

Les også: Jakob Ingebrigtsen enkelt til finale i U20-VM

Ingebrigtsen-medaljen er unik for norsk friidrett. Det er første gang at en nordmann er på pallen i en ren løpsøvelse i junior-VM. Tidligere er det blitt tre norske medaljer på korthekken. I forrige U20-VM ble Jakob Ingebrigtsen som 15-åring nummer ni på 1500 meter.

Ifølge TV 2 tok Ingebrigtsen den første europeiske medaljen på distansen i junior-VM siden 2000.

Imponerende

Unggutten møtte tøff motstand i torsdagens finale. Han kom til finske Tammerfors med en bestenotering som var svakere enn den Samuel Tefera, Justus Soget og George Manangoi hadde. Likevel greide han å ta hjem en imponerende medalje.

– Det var tøft. Jeg var litt uheldig med hvordan løpet ble, for jeg hadde bestemt meg for å ligge helt bak for å spare krefter, men jeg ble usikker da jeg så afrikanerne stå og snakke sammen før start. De satte også farten tidligere enn jeg hadde forventet, fortalte Ingebrigtsen på spørsmål om å beskrive sølvløpet og fortsatte:

– Farten ble såpass høy at jeg verken ikke kunne ligge meg bak eller foran, men jeg greide å ta dem igjen i siste sving. Jeg er veldig godt fornøyd med måten jeg disponerte kreftene på. Dessverre kom det en forbi meg.

Ingebrigtsens personlige rekord på 1500 meter lyder på 3.36,06. Den ble satt under årets Bislett Games.

Sondre Juven fra Nes havnet på 8.-plass med tiden 3.45,40.

Favoritten skuffet

Tidligere i år tok Tefera seniorgull da han vant 1500-meteren i innendørs-VM i Birmingham. Etiopieren klarte også råsterke 3.31,63 under Diamond League-stevnet i Shanghai, men torsdag måtte favoritten nøye seg med en femteplass.

Ingebrigtsen skal også løpe 5000 meter under U20-VM. Hans største mål i år er senior-EM i Berlin i august.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært