Van Basten kritiserer Neymar for filmingen

Tidligere storspiller og trener Marco van Basten er teknisk direktør i FIFA. Han har lite til overs for Neymars filming.
Tidligere storspiller og trener Marco van Basten er teknisk direktør i FIFA. Han har lite til overs for Neymars filming. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Marco van Basten, teknisk direktør i FIFA, ber Neymar om å droppe filmingen som brasilianeren har blitt latterliggjort for.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På en pressekonferanse torsdag uttalte den tidligere storspilleren seg kritisk om skuespilleriet til Neymar under fotball-VM.

– Det viser ikke en god holdning, sa van Basten.

Neymar har blitt kritisert og latterliggjort for sin kraftige filming under mesterskapet i Russland. Før kvartfinalen mellom Brasil og Belgia hadde superstjernen tilbrakt 14 minutter liggende på gresset uten å være skadd mens han skrek og rullet rundt. Sekunder senere var brasilianeren vanligvis i full gang på banen igjen.

Les også: Neymar har lengst liggetid i VM

– Som spiller skal man alltid prøve å prestere sitt beste. Hvis du filmer for mye, mener jeg at alle vil forstå at det ikke kommer til å hjelpe deg. Jeg tenker han personlig må forstå situasjonen, uttalte van Basten.

Neymar og Brasil røk ut i kvartfinalen mot Belgia.

Les også: Keeperlegende slakter Neymar: – Holdt på å dø