Elyounoussi har vært på blokka til Southampton siden 2012

Mohamed Elyounoussi føler seg trygg på at han valgte rett da han signerte for Southampton. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Mohamed Elyounoussi føler seg trygg på at han valgte rett da han signerte for Southampton. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Southampton viste «Moi» klipp han selv ikke hadde sett da han signerte for klubben. 24-åringen er imponert over jobben som ble gjort i forkant av overgangen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var egentlig litt surrealistisk. Jeg satt på treningsanlegget til en Premier League-klubb og så videoklipp fra en kamp i 1. divisjon mot Ham Kam for seks år siden, sier Mohamed Elyounoussi til NTB.

Straks etter at Sarpsborg-gutten ble klar for Southampton, fikk han se 45 minutter med videoklipp av egne prestasjoner fra de siste seks årene. Nettopp det grundige speiderarbeidet til Premier League-klubben gjorde at 24-åringen var trygg på at Sør-England er rett for ham.

– Det var tydelig at dette ikke var noe panikkjøp. De har fulgt meg gjennom mange år og har en klar plan for hvordan de ønsker å bruke meg. Det gir meg en trygghet om at dette var rett valg, forteller han på telefon fra Southamptons treningsleir i Kina.

– Et perfekt mellomstopp

Etter tre år på Sarpsborgs A-lag ble «Moi» hentet til Molde. Der leverte han 30 mål på 70 kamper, før veien gikk til Basel. Han beskriver de to sesongene i Sveits som det perfekte mellomstoppet før overgangen til en av verdens største ligaer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har nesten gått bedre enn jeg hadde forventet. Utfordringen i Basel besto først og fremst av å spille seg inn i et «vinnende» lag. Da skal du levere svært bra de gangene du får sjansen. Det klarte jeg, og dermed ble jeg en viktig brikke.

Selv om Moi bedyrer at eksternt press aldri er større enn det han legger på seg selv, mener han at tiden i Basel har bidratt til å gjøre ham mentalt sterkere.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Alle i Basel får føle på presset. Det er ikke bare forventet at du skal vinne serien og spille Champions League. Det skal i tillegg gjøres med stil og eleganse. Da må du levere målpoeng og vise deg fram hver eneste uke.

Europa-innsatsen avgjørende

De to siste sesongene har sveitserne deltatt i gruppespillet i mesterligaen. Forrige sesong leverte Elyounoussi to mål og to målgivende pasninger på 641 minutter, inkludert scoring mot Manchester City på bortebane. Han er ikke i tvil om at kombinasjonen av jevnt gode prestasjoner i den sveitsiske toppdivisjonen, samt suksess på ypperste nivå i Europa, ble avgjørende for overgangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er Champions League som virkelig har tatt meg til et nytt nivå. Det var helt essensielt at jeg viste meg fram på den største scenen med tanke på en overgang til en av toppligaene. Nå har jeg vist at potensialet er stort nok til å levere på øverste nivå.

Onsdag spilte Southampton treningskamp mot Jiangsu Suning, og deretter går turen tilbake til England. Der venter boligvisning og bilkjøp for Elyounoussi, som ifølge VG vil tjene rundt 30 millioner kroner i året.

– Jeg må jo ha en bil, slik at sjåføren slipper å kjøre meg rundt til alle døgnets tider. Men det er viktigere med fin leilighet enn fin bil, så får jeg heller utsette den klassiske Premier League-bilen en liten stund, sier han til NTB.

God mottakelse

Til tross for at Elyounoussi kun har fått med seg to fulle treningsøkter, har han rukket å få et godt inntrykk av manager Mark Hughes. «Moi» mener han deler mange av de samme tankene om fotball som den tidligere Stoke-sjefen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk en god prat i forkant av overgangen. Jeg visste fra Stoke-perioden at han er en trener som ønsker å spille fotball. Dessuten likte jeg hvordan han ønsker å bruke meg i sitt system.

Southampton har mange spillere på Elyounoussis alder. Det har gjort inntredenen i spillergruppa enklere.

– De aller fleste er på min alder. Dessuten fylles det på med gode spillere fra U23-laget. Alt i alt er jeg utrolig fornøyd med den første uka, og jeg ser fram mot mange år i klubben.