Dalic etter semifinalebragden: – Ingen ville byttes ut

Zlatko Dalic kan nesten ikke tro det han har vært vitne til da Kroatia slo England i VM-semifinalen. Her feirer han sammen med høyreback Sime Vrsaljko. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix
Zlatko Dalic kan nesten ikke tro det han har vært vitne til da Kroatia slo England i VM-semifinalen. Her feirer han sammen med høyreback Sime Vrsaljko. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kroatias landslagssjef Zlatko Dalic er full av beundring for spillernes innstilling etter å ha sett dem vende til seier over England i VM-semifinalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For tredje gang i cupspillet havnet Kroatia under 0-1, og for tredje gang måtte laget spille ekstraomganger. Likevel har den lille nasjonen med fire millioner innbyggere tatt seg helt til finalen og sikret sjansen til å revansjere et 20 år gammelt nederlag mot Frankrike.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om det spillerne gjorde i dag, styrken de viste, utholdenheten og energien. Jeg ville gjøre bytter, men ingen ville ut. Alle sa «jeg kan fortsette å spille». Noen spilte med skader som ville sette dem utenfor vanlige kamper. To av dem hadde et halvt bein, men det var ikke mulig å se, sa Dalic.

– Det viser en karakterstyrke og en vilje som gjør meg stolt.

Kroatia er det minste land som har spilt seg fram til VM-finale for menn utenom Uruguay (som ble verdensmester i 1930 og 1950). Det kunne ha skjedd allerede for 20 år siden, da Kroatia tok ledelsen mot Frankrike i VM-semifinalen etter en tabbe av Lilian Thuram. Den franske backen slo tilbake med to scoringer som ga fransk seier.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg var i Frankrike som supporter under de tre første kampene i 1998. Alle i Kroatia husker kampen da Thuram scoret og vi tapte. Det er blitt diskutert i 20 år. Jeg husker at vi feiret (Davor) Sukers mål, men før vi hadde satt oss igjen hadde Thuram utlignet, sa Dalic.

Også Ivan Perisic, som scoret Kroatias første mål mot England og la opp til det andre, husker VM i 1998 som endte med kroatisk bronse.

– Jeg var i min hjemby Omis iført Kroatia-trøye og heiet på laget. Jeg kunne bare drømme om at jeg en dag skulle spille for landet mitt og score et så viktig mål på veien til finale, sa han.

Dalic avviser at søndagens finale handler om revansj.

– I finalen møtes to lag som har vist sin kvalitet. Det handler ikke om revansj eller hevn. Dette er fotball, men vi kommer til å forberede oss på å spille vår beste kamp i sluttspillet, sa han.