Kane: – Dette vil gjøre vondt en stund

Forsøket på å nå England første VM-finale på 52 år endte med skuffelse for lagkaptein og storscorer Harry Kane. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix
Forsøket på å nå England første VM-finale på 52 år endte med skuffelse for lagkaptein og storscorer Harry Kane. Foto: Alastair Grant, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Englands lagkaptein Harry Kane måtte se finaledrømmen briste på Luzjniki stadion. – Dette vil gjøre vondt en stund, men vi kan holde hodene hevet, sa han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvor lenge det vil gjøre vondt er ingen forunt å vite, men England har ikke vært bortskjemt med å spille semifinaler i mesterskap. Onsdagens sjanse til å løse finalebillett var den første på 22 år, og Kane var ikke født forrige gang England spilte VM-semifinale.

– Vi er helt knust. Det var en tøff kamp, en 50-50-kamp. Jeg er sikker på at det er ting vi kunne gjort annerledes og bedre, men vi jobbet så hardt vi kunne. Kanskje la vi oss litt for dypt i perioder, sa han etter at Kroatia vendte 0-1 til 2-1.

24-åringen har scoret seks mål i VM-sluttspillet, men han ble uten nettkjenning både i kvartfinale og semifinale.

– I store kamper er det små marginer som avgjør. Det er mye vi kunne gjort bedre, men Kroatia var gode, sa Kane.

– Det har vært en fantastisk reise for oss. Vi kom lenger enn noen trodde, og vi må lære av det. Vi ønsket å gå til finalen og vinne den, men vi nådde ikke helt fram, og det gjør forbannet vondt, men vi har vist at vi kan vinne utslagskamper, fortsatte han.

– Neste mål er å nå hele veien. Vi må samle oss og gjøre et nytt forsøk om to år.

I 2020 spilles både semifinaler og finale i EM-sluttspillet på Wembley, den eneste arena der England har vunnet semifinale og finale i et sluttspill.