Meny

Peter Sagan forsvarte poengtrøya med sterk etappeseier

Peter Sagan vant onsdagens etappe i Tour de France med en sterk spurt. Foto: Peter Dejong, AP / NTB scanpix. Foto: Peter Dejong / AP
Edvald Boasson Hagen var lenge med, men det holdt ikke helt inn for 31-åringen da Peter Sagan tok sin annen etappeseier i årets Tour de France.

Boasson Hagen jobbet svært godt opp i hovedfeltet like før slutt, men med én kilometer igjen sa kroppen stopp.

Til slutt sto det mellom Peter Sagan og Sonny Colbrelli, der slovaken avsluttet mesterlig og tok seieren. Philippe Gilbert noterte seg for tredjeplassen.

Boasson Hagen måtte ta til takke med en 43.-plass. Alexander Kristoff endte på 82.-plass.

– Jeg satt bra i feltet, men det knakk godt i starten av bakken, og jeg klarte ikke å henge med. Jeg hadde nok ikke vært helt med i fronten uansett, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Les også:  Fjorårets vinner av poengtrøya måtte bryte Tour de France

Greg Van Avermaet forsvarte den gule ledertrøya med sin sjuendeplass. Danske Søren Kragh Andersen leverte en god prestasjon og fortsetter i ungdomstrøya etter sin åttendeplass.

Toms Skujins overtok klatretrøya etter å ha vært først over de to siste stigningene.

Sylvain Chavanel var del av et tidlig sjumannsbrudd og vant den innlagte spurten, samt de tre første stigningene.

Michael Matthews, som vant poengtrøya i fjor, var blant favorittene på etappen, men australieren måtte bryte rittet på grunn av sykdom før etappen.

Onsdagens etappe var 204,5 kilometer lang og av det kuperte slaget. Den gikk fra Lorient til Quimper. Torsdag venter flere bakker. Da skal rytterne begi seg ut på 181 kilometer fra Brest til Mûr-de-Bretagne.

Les også:   Boasson Hagen-trener: – Edvald tester på høyere nivå enn i fjor

Populært