«Moi»: – Jeg er trygg på å ta nivået i Premier League

Mohamed Elyounoussi signerte for Southampton for 190 millioner. Nå vil den norske landslagsspilleren ta Premier League med storm.
Mohamed Elyounoussi signerte for Southampton for 190 millioner. Nå vil den norske landslagsspilleren ta Premier League med storm. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mohamed Elyounoussi har kun fullført to hele treningsøkter siden Southampton-overgangen som følge av en skade. Han er likevel sikker på å rekke seriestarten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

24-åringen har akkurat gjennomført sin andre fulle treningsøkt med Premier League-laget utenfor Beijing. «Moi» har slitt med en skade i foten siden overgangen gikk i orden og har trent mye alternativt. Nå er han på bedringens vei, og han håper på sine første minutter i treningskampen mot Derby og Frank Lampard.

– Jeg har slitt med samme skade som gjorde at jeg måtte droppe den siste landslagssamlingen. Nå er jeg imidlertid tilbake og klar for å komme skikkelig i gang, forteller Elyounoussi til NTB på telefon fra Kina.

Kantspilleren leverte 19 målpoeng for Basel i den sveitsiske ligaen sist sesong, samt to scoringer i Champions League. Han merker én tydelig forskjell på treningsfeltet fra Sveits til England.

– Vi trener omtrent like mye begge steder. Det er mer fokus på arbeid i treningsstudioet, men først og fremst skiller det seg på tempo. Alt vi gjør på feltet skjer med høyt tempo. Likevel er jeg ikke skremt over nivået.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Uvant medietrykk

Fra Southampton la inn sitt første bud tok det ikke lang tid før Elyounoussi var blitt Premier League-spiller. Basel avslo engelskmennenes tre første forsøk på å hente 24-åringen, men én uke etter første kontakt mellom klubbene var «Moi» på vei til England.

– Jeg har vært klar over interessen siden høsten 2017, men ting gikk likevel utrolig fort. Jeg rakk ikke å informere kompisene mine før overgangen ble annonsert av flere ulike medier. Da var de nok litt skuffa, sier en lattermild Elyounoussi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da den tidligere Sarpsborg- og Molde-spilleren ankom Gatwick flyplass i London var TV 2 allerede på plass. Angrepsspilleren innrømmer at interessen for overgangen har vært overveldende.

– Det har vært en del nye ting å håndtere. Mange medier ønsket å få en bit av meg på kort tid. Nå roer det seg forhåpentligvis litt ned fremover, slik at jeg kan fokusere på det jeg ønsker: nemlig å bli en sentral spiller i Premier League, sier han til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store forventninger

Southampton betalte 20 millioner euro, omkring 190 millioner kroner, for kantspilleren, ifølge VG. Samtidig solgte klubben Dusan Tadic til Ajax. Det betyr at Elyounoussi med stor sannsynlighet er tiltenkt som erstatter for serberen som hadde ni målpoeng i 2017/2018-sesongen.

– Jeg er ikke redd for presset som overgangen medfører. Det har alltid vært forventninger til at jeg skal levere mål og assists, uansett hvor jeg har vært. Likevel har det aldri vært større enn det presset jeg legger på meg selv. Jeg er trygg på at jeg vil ta nivået i Premier League.

Med to Champions League-sesonger under beltet, inkludert kamper mot Manchester United, Arsenal og fjorårets suverene vinner Manchester City, mener «Moi» han er godt skodd før sesongen.

– Jeg har møtt noen av verdens beste spillere med Basel og fått smake på nivået. Det er sjelden jeg er blitt skremt, og jeg går inn i sesongen med en offensiv innstilling.