Hedgefond tar kontroll over Milan

Milan har havnet i hendene på et amerikansk hedgefond. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix
Milan har havnet i hendene på et amerikansk hedgefond. Foto: Antonio Calanni / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den italienske storklubben Milan overtas av det amerikanske hedgefondet Elliott, melder nyhetsbyrået AFP. San Siro-laget har havnet i økonomiske problemer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne uken skrev Inside World Football at Milan-eier Yonghong Li ikke klarte å betale et avdrag på 32 millioner euro til hedgefondet Elliott Management.

Og onsdag morgen bekreftet Elliott-fondet at de har tatt over kontrollen av Serie A-klubben. Hedgefondet skal ha finansiert omtrent halvparten av summen Li brukte (740 millioner euro) på å kjøpe den italienske fotballklubben.

Li har nektet å selge klubben til amerikanske investorer, men nå tyder alt på at Milan får amerikansk eierskap likevel. Det er blitt spekulert i at hedgefondet ønsker å selge til nettopp amerikanske investorer.

Tidligere har Li avvist både Ricketts-familien som eier baseballaget Chicago Cubs og New York Cosmos-eier Rocco Commisso.

Milan har slitt voldsomt med å gjenskape gammel storhet de siste årene. Klubben har ikke hengt med økonomisk etter tiår med suksess under tidligere eier, den omstridte Silvio Berlusconi.

UEFA utestengte nylig Milan fra kommende sesongs europaliga for brudd på de økonomiske fair play-reglene. Saken er anket inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

Hele 18 ganger har Milan vunnet Serie A, senest i 2010/11. «Rossoneri» har også pene sju titler i Champions League, senest i 2007.