Kane inspireres av 1966-heltene

Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år.
Harry Kane håper å kunne gjøre hele England stolt. «Three Lions» spiller onsdag sin første VM-semifinale på 28 år. Foto: Antonio Calanni / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

England er to seirer unna å bryte en 52 år lang ventetid. Storscorer Harry Kane er stolt over at sulteforede engelskmenn endelig får smaken av VM-suksess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har ikke vært mye å juble for på balløya siden England ble verdensmester på hjemmebane i 1966. Nedturene har vært mange, men nå herjer VM-feberen for alvor blant alle som elsker «Three Lions».

Mesterskapet i Russland blir sett på som tidenes sjanse for England til å ta hjem fotballens mest prestisjetunge trofé. Giganter som Brasil, Tyskland og Argentina er alle slått ut før semifinalene.

Vekker minner

Onsdag står Kroatia i veien for Englands første mesterskapsfinale på 52 år. Geoff Hurst, en av 66-heltene, har gått ut og sagt at han tror det engelske laget holder hele distansen og skriver seg inn i historiebøkene med gullskrift.

Målmaskinen og kaptein Harry Kane setter pris på støtten.

– Det gir mye inspirasjon. Åpenbart har det gått lang tid siden England har gjort det bra i et mesterskap, så jeg er stolt over at vi kan gjøre tidligere spillere stolte. Jeg er sikker på at det vi gjør vekker gode minner, sier Kane.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Første på 28 år

VM-semifinalen mot Kroatia blir engelskmennenes første siden 1990. Den gang tapte de straffesparkkonkurransen mot daværende Vest-Tyskland etter 1-1 i selve kampen.

– Mange av oss var ikke engang født da det skjedde, sier 24 år gamle Kane vel vitende om at han er en av dem.

– Vi må bare fortsette å kjøre på videre. Vi er ett steg unna den største kampen man kan spille som fotballproff. Vi vil skrive vår egen historie.

Kane kan også skrive sin egen VM-historie. Tottenham-stjernen er toppscorer i mesterskapet med sine seks fulltreffere. Det har ikke skjedd en engelskmann siden Gary Lineker greide det i 1986.

Den andre semifinalen går mellom Frankrike og Belgia. Finalen spilles i Moskva søndag.