Bugge Pettersen med ny brøler da Bye gjorde hattrick på ti minutter

Bendik Bye overlistet Espen Bugge Pettersen tre ganger i løpet av ti minutter da Kristiansund slo Strømsgodset 3-2 mandag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bendik Bye var i storslag og scoret tre mål i løpet av ti minutter da Kristiansund slo Strømsgodset 3-2. Espen Bugge Pettersen vartet opp med nok en tabbe.

Det er ikke bare i fotball-VM det spilles underholdende fotballkamper. På Marienlyst stadion mandag kveld fikk de fremmøtte servert både målbonanza, perlescoringer, masseansamling, praktredninger og en keepertabbe.

Da dommer Ola Hobber Nilsen blåste av etter 90 høyinteressante minutter, var det til slutt Kristiansund som kunne juble etter tre scoringer fra Bendik Bye.

– Det er ikke hver dag jeg scorer hattrick. Det var utrolig godt å score mål, men det var en utrolig god lagprestasjon i første omgang. Ved den andre scoringen fikk jeg ballen av Godsets keeper, og det ble åpent mål. Da var det bare å treffe, sa Bye til TV 2 etter kampslutt.

For Godset noterte Tokmac Nguen og Eirik Ulland Andersen seg for hver sitt mål, men en glimrende Sean McDermott i KBK-buret sikret at tre poeng ble med hjem til Kristiansund.

Målbonanza

Allerede etter fem minutter sørget Nguen for hjemmejubel og 1-0 da han skar innover i gjestenes boks og plasserte ballen lavt bak McDermott.

Etter åpningsscoringen fikk Marienlyst-publikummet servert Hawaii-fotball og sjansebonanza i begge ender. Bendik Bye fikk nok av sløseriet og startet heller et målbonanza da han curlet ballen utakbart for Espen Bugge Pettersen oppe i lengste hjørne.

Bugge Pettersen har levert en rekke tabber denne sesongen, og mandag føyet en ny seg inn i rekken. Helt upresset hadde keeperen all verdens tid til å finne en medspiller, men presterte å sende ballen rett i beina på Bye. Spissen var ikke vond å be og curlet ballen elegant på direkten i det tomme buret.

Bye hadde ikke fått nok. Halvtimen var spilt da 28-åringen lobbet inn KBKs 3-1-scoring og noterte seg for et vaskeekte hat trick på kun ti minutter.

Drømmescoring

Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var mildt sagt misfornøyd med mannskapets prestasjon i første omgang. Etter 56 minutter fikk han noe å glede seg over da Eirik Ulland Andersen slo til med en praktscoring fra 25 meter. McDermott hørte kun nettsusen da ballen curlet seg opp i krysset.

Dommer Hobber Nilsen fikk litt å henge fingrene i da lagene begynte å knuffe voldsomt på hverandre etter Nguen endte i reklameskiltene etter en løpsduell med Aliou Coly. Coly smådyttet Ulland Andersen over ende, men Nordstrand-dommeren løste situasjonen greit ved å gi gult til Coly samt Sean McDermott og Bassel Jradi, som bråkte mest. Amidou Diop og Lars-Christopher Vilsvik burde muligens også fått det gule, men Hobber Nilsen lot det ligge.

Mot slutten stormet Strømsgodset i angrep for et nytt poeng, men McDermott leverte praktredninger på løpende bånd, mens forsvarsrekka sparket bort resten.

– Det er så deilig å komme herfra med seier. Laget gjør en fantastisk kamp, og det er så deilig å ta ferie med en seier. Vi fortjener det virkelig. En skikkelig lagseier, sa McDermott til Eurosport.

Kristiansund tar sommerferie på 8.-plass med sine 23 poeng. Strømsgodset ligger på 11.-plass og har 17 poeng etter litt over halvspilt sesong. Drammenserne er bare tre poeng foran Start på nedrykksplass.