Frustrert Boasson Hagen-sjef leter etter svar

Douglas Ryder er teamsjef for blant andre Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Douglas Ryder er teamsjef for blant andre Edvald Boasson Hagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Edvald Boasson Hagen og lagkameratene i Team Dimension Data har innledet Tour de France med to spurtbommer. Det frustrerer teamsjef Douglas Ryder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både på lørdagens åpningsetappe og den påfølgende etappen til La Roche-sur-Yon søndag skulle Mark Cavendish etter planen spurte for seier til det sørafrikanske laget. Det ble det aldri noe av.

Ved begge anledningene lugget det i britens opptrekk, der Boasson Hagen er en viktig brikke. Dermed var Cavendish ikke å se da spurten gikk.

Etter søndagens etappe fastslo Boasson Hagen at det igjen ble for vrient å manøvrere briten fram i feltet mot slutten. Teamsjef Douglas Ryder framsto på sin side litt rådvill.

– Jeg fikk ikke fulgt avslutningen så tett, for jeg var ikke i nærheten av en TV, men igjen så det ut til at de mistet hverandre. Det føles som om de ikke klarer å holde sammen eller kjempe hardt nok i front, men jeg må snakke med dem, sa han til NTB.

Mye jobb å gjøre

Boasson Hagen, Cavendish og resten av Dimension-opptrekket satt godt med framme da feltet beveget seg inn i de ti siste kilometerne søndag. Samtidig holdt Sky og Movistar høy fart i front inn til trekilometersmerket for å holde sine sammenlagtkandidater unna trøbbel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ryder mener råkjøret den siste mila blir for tøff kost for mange.

– Du må ha ekstra krefter, og Quick-Step synes å ha det, og det samme har Bora. Vi synes ikke å ha det. Eller, vi har kreftene, men klarer ikke holde sammen. Det må vi ordne opp i, sier han.

Teamsjefen viser videre til at rytterne som er involvert i lagets opptrekk av ulike grunner ikke har syklet mange ritt sammen inn mot Tour de France. Sørafrikanske Reinhard Janse van Rensburg har blant slitt med skade i oppkjøringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi visste hele veien at dette kom til å bli vanskelig, men jeg ante ikke at det skulle bli så vanskelig, sier Ryder.

Han kaller Tour de France-innledningen «utfordrende» og nøler ikke med å fastslå at «vi har åpenbart mye jobb å gjøre».

Spiller ballen til rytterne

– Det høres ut som om dere må lete etter noen svar?

– Jeg tenker at de (rytterne) må lete etter svar. De er alle i god form, og nå må de sette seg ned sammen og bli enige om å kjempe hardt for dette. De må gjøre det sammen. Til sjuende og sist kan vi snakke alt vi vil, men de må finne den rette forbindelsen med hverandre, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Frustrerende å starte Touren på denne måten?

– Ja, selvsagt. For to år siden startet vi fantastisk, men i fjor hadde vi de samme utfordringene. Da fikk vi ingenting i starten, og så krasjet Cavendish da han hadde en mulighet til å vinne (etappe fire). Deretter tok det noen dager til før vi lyktes, da Edvald endte på andreplass bak Kittel. Vi hadde det tøft i fjor også, sier Ryder.

Mandag venter en lagtempo der de færreste forventer at Dimension Data skal melde seg på i toppen. Tirsdag følger så en ny flat etappe, der Boasson Hagen og lagkameratene igjen skal forsøke å sette Cavendish i posisjon til å vinne det som trolig blir enda en massespurt.