Håland viste seg fram for storklubbene da Molde knuste Vålerenga

Erling Braut Håland kunne juble over to nye scoringer foran speidere fra blant annet Manchester United og Arsenal. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Brennhete Erling Braut Håland (17) leverte to nye scoringer da Molde tok nok en effektiv seier med 5–1 mot et svakt Vålerenga-lag.

Speidere fra Manchester United og andre storklubber fikk definitivt valuta for Molde-turen da tenåringen noterte seg for to scoringer mot Vålerenga.

– Nå begynner det å sitte for både meg og laget. Vi skal ikke stoppe nå, sa Håland til Eurosport etter kampen.

Ole Gunnar Solskjær var svært fornøyd med hva han så av Moldes stortalent, til tross for det enorme mediefokuset den siste uken.

– Han må få lov til å kose seg med dette. Han har en bra bakgrunn og har nok snakket mye fotball med faren sin (Alf-Inge Håland) opp gjennom årene. Det er en karriere han nok gjerne ønsker seg selv, men da vet han at det er det daglig treningsarbeidet som må til, sa Molde-manageren til Eurosport minutter etter 5-1-seieren.

I likhet med 4-0-seieren mot Brann forrige runde vartet Molde opp med ny effektiv fotball søndag kveld. Romsdalingene ledet 3-0 etter 27 minutter og ga seg ikke før det sto 5-1.

I tillegg til Håland noterte Mathias Moström, Babacar Sarr og innbytter Daniel Chima Chukwu hver sin scoring. En offsideplassert Bård Finne scoret for Oslo-klubben.

Scoringsball

Mathias Moström åpnet scoringsballet ved å sette ballen i lengste hjørne bak en sjanseløs Adam Larsen Kwarasey etter bare fire minutter.

Håland er i fantastisk scoringsform og ville ikke være noe dårlige søndag kveld. 17-åringen var på rett sted til rett tid da ballen havnet på bakerste stolpe etter 21 minutter og satte inn 2-0.

Seks minutter senere kriget Babacar Sarr inn 3-0 på et nytt hjørnespark tross et bamsetak fra Felipe Carvalho. Senegaleseren feiret også på seg et gult kort ved å hysje på Vålerenga-supporterne. Sarr høstet skryt fra treneren etter kampslutt.

– Han har vært helt enorm etter at han ble flyttet opp på midtbanen. Det håper jeg fortsetter, forteller Solskjær.

Bård Finne satte inn 3-1 etter halvtimen, men dommer Kai Erik Steen måtte ha en prat med assistentdommer Jon-Michael Knutsen. Finne var i offsideposisjon da pasningen gikk, men det kunne herske tvil om Sarr spilte ballen og opphevet offsiden. TV-bildene viste at det ikke var tilfelle, og målet skulle dermed vært annullert for offside.

Tunnelscoring

Annen omgang var ikke like fartsfylt som sin forgjenger. Simen Kristiansen Juklerød burde scoret Vålerengas annet mål da han ble spilt alene mot Molde-keeper Andreas Linde, men skuddet gikk rett på sisteskansen. Returen fra Finne ble avverget på strek av kaptein Ruben Gabrielsen.

Mens Oslo-laget ikke omsatte sjansene lagene sine, har Molde en ung juvel som vet hvor målet står. Håland ble fint spilt gjennom av Eirik Hestad og satte 4-1 iskaldt mellom beina på Kwarasey.

– Måten han setter den scoringen liker jeg. Det steget og avslutningen mellom beina på keeperen er meget bra, sa Solskjær.

Daniel Chima Chukwu erstattet Håland etter 69 minutter og ville ikke være noe dårligere. To minutter senere sendte han Felipe Carvalho i pølsebua og satte iskaldt inn 5-1.

Abdisalam Ibrahim mottok korrekt sitt annet gule kort etter 80 minutter og gjorde kvelden enda tyngre for et svakt Vålerenga-lag. Kwarasey holdt på å kløne det skikkelig til rett før slutt, men Jonatan Tollås Nation var reddende engel på strek og forhindret flere scoringer.

Hjemmepublikumet kunne til slutt juble for en fullt fortjent Molde-seier som gir moldenserne selvtillit før onsdagens europaligakvalifisering mot Glenavon i Nord-Irland.