Diomandes amerikanske drøm fortsetter, to nye scoringer lørdag

Adama Diomande har fått en knallstart i USA.
Adama Diomande har fått en knallstart i USA. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Adama Diomande fortsetter suksessen i USA. Den tidligere Hull-angriperen scoret to ganger da Los Angeles FC slo Orlando City 4-1.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av heten i LA ble kampens avspark flyttet til kveldstid. Etter en knapp halvtime ordnet Diomande 1-0 iskaldt fra fem meter etter at Los Angeles virkelig hadde satt Orlando-forsvaret under press.

Åtte minutter før slutt var den tidligere Stabæk-spilleren på farten igjen. Orlando klarte ikke å klarere en corner, og etter en retur kunne en sylfrekk Diomande brassesparke inn 3-1 via tverrliggeren. Ballen spratt så vidt innenfor streken, og Diomande kunne juble stolt.

28 år gamle Diomande ble nylig kåret til månedens spiller i Major League Soccer. Målene renner inn for landslagsspissen. Han er allerede oppe i ni mål på sju kamper for LAFC, som er ubeseiret i åtte kamper, har 34 poeng og er bare ett bak FC Dallas på toppen av tabellen i Western Conference.

Vil bli Barcelona

– Det føles godt. Det var en sterk seier, og vi er fortsatt ubeseiret hjemme. Jeg håper vi fortsetter på samme måte, sa Diomande i et intervju på klubbens nettsted.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er i en klubb hvor vi prøver å spille fotball, og jeg trives bedre med stilen enn i mine tidligere klubber.

LAFC-trener Bob Bradley, som i sin tid var Diomandes trener i Stabæk, har fått mye ut av sin nye spiss. Han sa seg fornøyd med mye i lørdagens kamp, men langt fra alt.

– Vi prøver å bli Barcelona, og det er ikke lett. Vi har mye arbeid å gjøre, sa han.

Kamara-mål

Ola Kamara sørget for mer norsk målmoro i MLS lørdag. Assistert av Ashley Cole ga landslagsspissen LA Galaxy ledelsen like før pause mot gamleklubben Columbus Crew.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var fint forspill, og jeg var på rett plass til å avslutte. Det gir en god følelse, sa Kamara i et intervju på klubbens nettsted.

– I dag var vi gode både offensivt og defensivt, scoret flotte mål og holdt nullen. Det gir god selvtillit, men vi må fortsette å jobbe hardt, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zlatan Ibrahimovic ble senere felt og gjorde selv 2-0 på straffesparket. Kamara måtte ut med skade etter en times spill. Innbytter Romain Alessandrini scoret to ganger, slik at Galaxy vant hele 4-0.

Jørgen Skjelvik spilte hele kampen og pådro seg et gult kort for Galaxy, som nærmer seg sluttspillstreken.

Langt bak

Magnus Wolff Eikrem var også i aksjon i MLS lørdag. Han spilte en time da Seattle Sounders spilte 0-0 borte mot New England Revolution. Sounders har bare to lag bak seg på tabellen i vest.

I Eastern Conference topper Atlanta United klart som ligaens beste lag med 40 poeng.