Kristoff får låne den grønne trøya i lagtempoen etter at Sagan tok seieren

Alexander Kristoff måtte se at Peter Sagan vant 2. etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Alexander Kristoff måtte se at Peter Sagan vant 2. etappe i Tour de France. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble dramatisk da sammenlagtleder Fernando Gaviria og flere andre veltet rett før slutt i søndagens Tour de France-etappe. Peter Sagan vant spurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sagan tok sin totalt niende Tour de France-etappeseier på den flate etappen. Alexander Kristoff var med i tetstriden, men måtte ta til takke med en femteplass.

– Jeg er litt skuffet. Det gikk veldig fort, og jeg klarte ikke å samle meg. Jeg prøvde å komme meg ved siden av dem som kjempet om seieren, men det ble en femteplass, sa Kristoff til TV 2 like etter målgang.

Det ble dramatikk da en rekke ryttere gikk i bakken knappe to kilometer før slutt. Lørdagens etappevinner Fernando Gaviria og norske Amund Grøndahl Jansen var blant de involverte.

Dermed tikket sekundene for Gaviria, som må overgi den gule ledertrøya til Sagan. Slovaken overtok også den grønne poengtrøya.

Etter søndagens etappe ligger Kristoff på tredjeplass bak Sagan og Gaviria i kampen om den grønne trøya. Siden Sagan overtok den gule trøya og Gaviria fremdeles har ungdomstrøya, får Kristoff låne den grønne trøya i mandagens lagtempo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Veteranen Sylvain Chavanel (39) stakk tidlig og kjørte lenge i ensom majestet, men forspranget ble spist opp en drøy mil før slutt. 39-åringen var først i den innlagte spurten, mens Dion Smith var først over toppen i etappen. Smith får dermed bære klatretrøya under mandagens etappe.

Tsgabu Grmay ble den første rytteren som brøt i årets Tour de France. Også Luis León Sanchez måtte bryte.

Etappen var i likhet med åpningsetappen av det flate slaget. Den var 182,5 kilometer lang og gikk fra Mouilleron-Saint-Germain til La Roche-sur-Yon.

Mandag venter en 35 kilometer lang lagtempo i Cholet.