Froome slapp med skrekken: – Takknemlig for at jeg unngikk skade

Chris Froome kom seg kjapt på beina igjen etter en velt få kilometer før mål i Tour de France-åpningen, men briten tapte likevel dyrebar tid.
Chris Froome kom seg kjapt på beina igjen etter en velt få kilometer før mål i Tour de France-åpningen, men briten tapte likevel dyrebar tid. Foto: Jeff Pachoud / AP

Storfavoritt Chris Froome fikk en dårlig start i jakten på sin femte Tour de France-tittel. Han priser seg lykkelig over at velten ikke ga større konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Få kilometer fra mål ble Froome presset ut av veien og veltet over en barriere. Han kom seg raskt opp fra gresset, men klarte aldri å tette luken til hovedfeltet.

Sky-stjernen måtte til slutt konstatere et tidstap på 51 sekunder. Etter at bonussekundene var delt ut viste sammenlagtlista at Froome er 1.01 minutter bak colombianske Fernando Gaviria, som vant lørdagens åpningsetappe.

Favorittene trøblet

I intervjusonen valgte Froome å være positiv etter den svake Tour-starten.

– Det ble kaotisk, men sånn er sykkelløp. Jeg er bare takknemlig for at jeg ikke er skadd på noen som helst måte, og det er en lang vei igjen til Paris, sa briten.

Froomes lagkamerater har i oppgave å holde sin kaptein unna trøbbel på de flate etappene, men lørdag lyktes de ikke.

– Vi satt fremst i feltets første tredel. Det var ikke mye gutta kunne ha gjort annerledes, sa Froome.

Trøsten var at også flere andre sammenlagtfavoritter havnet i kjempeproblemer på åpningsetappen. Adam Yates og Richie Porte ga bort samme antall sekunder som Froome, mens colombianske Nairo Quintana er ytterligere 24 sekunder på etterskudd.

Piping på ny

Før lørdagens etappe pep tilskuerne på ny mot Froome, akkurat som under torsdagens lagpresentasjon i La Roche-sur-Yon. Årsaken er dopingsaken som har forfulgt briten de siste ni månedene.

Tidligere denne uka renvasket Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) Tour de France-favoritten for ulovlig bruk av salbutamol.

33 år gamle Froome har vunnet Tour de France fire ganger i løpet av de fem siste årene.

Personvernpolicy