Regjerende Wimbledon-mester slått ut i andre runde

Regjerende Wimbledon-mester Garbiñe Muguruza gikk på et sjokktap torsdag kveld. Foto: Ben Curtis/ AP / NTB scanpix
Regjerende Wimbledon-mester Garbiñe Muguruza gikk på et sjokktap torsdag kveld. Foto: Ben Curtis/ AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Garbiñe Muguruza er ute av årets Wimbledon-turnering etter andre runde. Hele seks av de åtte høyest rangerte kvinnene i verden er nå slått ut før tredje runde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den spanske Wimbledon-mesteren måtte se seg slått av belgiske Alison Van Uytvanck etter 7–5, 3–6 og 1–6 i andre runde torsdag kveld. Van Uytvanck var rangert som nummer 47 i verden, mens spanjolen lå på tredjeplass

– Jeg visste at dersom jeg lot henne spille, ville hun vinne, så jeg tenkte å kjøre på. Jeg så kanskje rolig ut, men på innsiden holdt jeg på å dø, sier Van Uytvanck som er klar for tredje runde for første gang.

Etter kveldens kamp er hele seks av de åtte høyest rangerte kvinnelige tennisspillerne ute av årets Wimbledon-turnering etter to runder. Kun Simona Halep og Karolína Plísková, rangert som henholdsvis nummer én og sju, av de åtte kom seg videre til tredje runde.

Andreseedede Caroline Wozniacki fra Danmark tapte mot russiske Jekaterina Makarova med sifrene 4–6, 6–1 og 5–7. Under kampen ble både spillerne og publikum angrepet av insekter.

På herresiden tapte fjorårets finalist Marin Cilic mot argentinske Guido Pella som er nummer 82 på verdensrankingen. Ellers er de mannlige favorittene som forventet videre til tredje runde.

Ingen nordmenn deltar i årets utgave som avsluttes 15. juli.