Publikum pep mot kontroversiell Froome

Chris Froome møtte publikum torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Chris Froome møtte publikum torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chris Froome fikk en høyst blandet mottakelse da rytterne til årets Tour de France ble presentert torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Froome og hans Sky-lag var nest siste lag opp på scenen i sentrum av franske La Roche-sur-Yon. På veien opp fikk Froome både spredt applaus og pipekonsert. Også da han ble intervjuet på scenen pep deler av det frammøtte publikummet.

Etter presentasjonen hastet Froome forbi det ventende pressekorpset. På sin videre vei gjennom sentrumsgatene opplevde han mer piping.

Renvasket

Sky-stjernen kommer til årets Tour de France med en ni måneder lang dopingsak bak seg. På veien mot seieren i fjorårets Vuelta a España avla 33-åringen dopingprøve med spor av astmamedisinen salbutamol. Verdien i Froomes prøve lå godt over grenseverdien.

Froome har hele tiden hevdet sin uskyld, og mandag kom beskjeden om at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har renvasket Tour de France-favoritten.

Frikjennelsen kom i grevens tid for Froome. Tour de France-arrangøren skal ha vært beredt til å nekte veteranen å starte i årets ritt dersom det fortsatt ikke forelå noen avklaring i dopingsaken mot ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Livvakt

33-åringen har også tidligere møtt mihagsytringer fra det franske sykkelpublikummet. For to år siden opplevde Froome å bli kastet urin på underveis på en etappe, hvilket bidro til at han engasjerte en egen livvakt under fjorårets utgave av Tour de France.

Den samme livvakten skal angivelig fotfølge briten under årets utgave av rittet.

Den franske legenden Bernard Hinault har også bidratt til å heve temperaturen rundt Sky-stjernen. Nylig ba han konkurrentene om å boikotte årets Tour de France dersom Froome kom til start. Det førte igjen til hoderisting blant mange aktive.