Tunisia, Algerie og Marokko vurderer VM-søknad

Algerie, Marokko og Tunisia vurderer å søke sammen om å arrangere fotball-VM i 2030. Foto: Matthias Schrader/AP /NTB scanpix
Algerie, Marokko og Tunisia vurderer å søke sammen om å arrangere fotball-VM i 2030. Foto: Matthias Schrader/AP /NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nordafrikanske landene er positive til en felles søknad for å arrangere fotball-VM i 2030.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Algeries sportsminister Mohamed Hattab har annonsert at nasjonen skal undersøke om en felles VM-søknad med nabonasjonene er gjennomførbar. Forslaget har fått positiv respons.

– Vi har ikke mottatt noen offisielle tilbud, men vi er åpne for ideen og ønsker at det skal skje, sier Tunisias fotballpresident Wadie Jary til BBC.

Marokko søkte om VM i 2026, men måtte se seg slått av fellessøknaden til Canada, USA og Mexico. Det var deres femte søknad gjennom tidene uten å få tildelt mesterskapet.

Tross nederlaget skal Marokkos konge ha ambisjoner om å arrangere mesterskapet i 2030. Landet har allerede bekreftet at de skal søke på mesterskapet. Nå gjenstår det å se om søknaden heller blir omgjort til en felles søknad med Algerie og Tunisia.

– Jeg er glad for hans majestet Mohammed den femte har bestemt å gjøre Marokko til søknadsnasjon for fotball-VM i 2030, sa Moncef Belkhayat, medlem av landets søknadskomité for VM i 2026, etter nederlaget.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken Tunisia, Algerie eller Marokko har arrangert fotball-VM tidligere. I 2010 arrangerte Sør-Afrika det første og til nå eneste verdensmesterskapet på afrikansk jord.

Tidligere har Argentina, Uruguay og Paraguay bekreftet at de i fellesskap søker på mesterskapet. Samtidig er fotballforbundene i Storbritannia i søknadssamtaler.

Tildelingen av mesterskapet er ventet å skje i forbindelse med Qatar-VM i 2022.