Henning Berg ansatt som ny Stabæk-trener

Henning Berg tar over som hovedtrener i Stabæk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Henning Berg tar over som hovedtrener i Stabæk. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Henning Berg får oppgaven med å styre Stabæk ut av nedrykkstrøbbel. Det er hans første trenerjobb i Norge siden 2011.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

48-åringen ble presentert på Nadderud onsdag formiddag. Da han hadde samtidig sin første trening med spillerne. Berg, som tar over etter sparkede Toni Ordinas, har skrevet under en kontrakt som varer ut 2019.

– Jeg synes Stabæk i mange år har vært flinke til å få mye ut av lite ressurser. De tør å tenke store tanker selv om de er litt små. Og det er en god egenskap. De er offensive, positive og de går sine egne veier, sier Berg til Stabæks nettsider.

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe med spillerne, støtteapparat og være en del av klubben. Stabæk er en klubb jeg kjenner godt. Jeg synes de har en klar og tydelig filosofi i hvordan de jobber, legger han til.

Stabæk ligger utsatt til i Eliteserien. Bærumsklubben ligger på kvalifiseringsplassen med 14 poeng etter halvspilt serie. Det er tre poeng ned til Start under nedrykksstreken. Sistnevnte blir Bergs motstander i Stabæk-debuten. Kampen spilles i Kristiansand søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Der møter han en gammel landslagskjenning i form av Kjetil Rekdal, som er en måned inne i redningsaksjonen på Sørlandet.

Erfaring

Berg har de siste årene trent klubber i utlandet. Forrige gang han hadde ansvaret for et lag i Eliteserien var da han var i Lillestrøm. Der var han mellom 2008 og 2011. Han hadde også nesten fire sesonger i Lyn før det igjen.

I 2012 var Berg så vidt innom Blackburn (varte i 57 dager), mens han senere tok seriegull med Legia Warszawa i Polen. Hans siste trenerjobb var i ungarske Videoton, som han forlot i fjor sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Berg vant Premier League som spiller med både Blackburn (1995) og Manchester United (1999 og 2000). Han var også innom Rangers på tampen av spillerkarrieren. Her hjemme spilte han for Vålerenga og Lillestrøm før profflivet i utlandet.

Totalt spilte han 100 landskamper for Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klart førstevalg

Stabæk sparket Toni Ordinas som hovedtrener i forrige uke. Spanjolen måtte gå etter en rekke svake resultater. Sportslig leder Inge André Olsen sier følgende om trenerjakten den siste uken:

– Så fort vi hadde tatt den samtalen med Toni og slikket våre sår, satte vi i gang. Vi hadde gjort et arbeid for to og et halvt år siden i forbindelse med at vi visste at Bob (Bradley) kom til å forlate Stabæk. Vi hadde kartlagt ganske mange trenere, og Henning var en av de sterke kandidatene vi hadde den gang. Det passet fint å ha en samtale med ham nå. Vi hadde et par andre kandidater, men det var Henning som skilte seg ut som et soleklart førstevalg for det vi skal oppnå kortsiktig og langsiktig, sier Olsen til NTB.

– Det kortsiktige målet er at vi blir i Eliteserien, men vi skal også utvikle enkeltspillerne våre. Henning kommer med en tung og god spillerkarriere bak seg, og han har fått masse internasjonale referanser som trener. Det tar han med seg ut på feltet. Vi har mange spillere som ønsker å komme seg til utlandet, og han vet hvor lista ligger, sier Olsen.

Stabæk har kun vunnet tre seriekamper hittil i år. Sist helg fikk klubben en opptur da Haugesund ble slått 2-1 på Nadderud.